רוחמה באגודה השיתופית

מימין, איתמר, באמצע, רוחמה ומשמאל, דנה.
רוחמה בכיתה ח'.
חיה של רוחמה, השתתפותה ונקודת מבטה על האגודה השיתופית.

רוחמה נולדה בחיפה בשנת 1940.

שרתה בצבא תחילה כפקידה טכנית בצבא ולאחר מכן הייתה בחיל התותחנים ליד אפק. בזמן שירותה הצבאי נפצעה בתאונה שאירעה באשקלון. רוחמה נישאה בשנת 1966 וגרה בקריית חיים. התגרשה בשנת 1991. כיום חיה באלוני אבא. אם לשלוש בנות וסבתא לשבעה נכדים ונין. עבדה כגננת באלוני אבא, בית שערים ובנוסף, עבדה כמטפלת בבית אבות בטבעון 17 שנים.

בשעות הפנאי, רוחמה אוהבת לפתור תשבצים וחידות הגיון. כאשר עברה רוחמה לאלוני אבא, אז מושב שיתופי, בו כולם עבדו בענפי המשק, וקיבלו תקציב בהתאם למספר הנפשות. רוחמה עבדה במקומות בהם היה צורך בנפשות פועלות, אם זה בלול, במשק, ברפת, בגנים ובסידורי העבודה לפי השיבוץ. בהגיעה לאלוני אבא, שבחזקתה בת אחת, קיבלה תקציב תואם מספר נפשות גם כן, ומכיון שלא הייתה לבתה מסגרת, רוחמה לקחה אותה להאכיל את האפרוחים. בזמן זה, המצב במשק לא היה מזהיר, ולכן התקציב היה זעום.

בזמנו, בעלה היה נהג, עבד ברפת ובבית חרושת לרהיטי פלדה.

עד היום, הקומץ הקטן של חברים שחיו בזמן המושב השיתופי, ונשארו עד היום באלוני אבא חיים מתקציבים שמקבלים מהמושב.

הזוית האישית

איתמר ודנה: מאד נהנינו במהלך המפגשים עם רוחמה, למדנו המון על רוחמה ועל ההיסטוריה של מדינת ישראל בזמנים אלה.

אגודה חקלאית
אגודה שיתופית היא הגדרה ישראלית לתאגיד המהווה מסגרת לפעילות כלכלית לצד היבטים אישיים ושיתופיים

אלוני אבא
אַלּוֹנֵי אַבָּא הוא מושב שיתופי בשוליים הצפוניים של עמק יזרעאל, בתחום המועצה האזורית עמק יזרעאל, כ-5 ק"מ מזרחית לקריית טבעון.

”אני מאד מתגעגעת לחיים באגודה השיתופית לזמנים בהם כולנו היינו מאוחדים.“