מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

פנסיונרית
מי שמגיע לגיל מבוגר ופורש מהעבודה.
מתוך: העלייה מפרס
פנסיונרת
בן אדם שיצא לפנסיה מהעבודה, פרש מהעבודה
מתוך: סיפור חיי
פנצילין
פניצילין (Penicillin) היא קבוצת תרופות אנטיביוטיות מסוג בטא לקטם. אנטיביוטיקה זו, המופרשת באופן טבעי על ידי זנים של פטריית העובש פניציליום, גורמת לעיכוב האנזים טרנספפטידאז המשתתף בבניית הפפטידוגליקן בדופן התא של חיידקים, ובכך גורמת להרס של תא החיידק.
מתוך: החרדה שליוותה את היציאה מפולין
פנקס אדום :
היה בשימוש בשנות ה-50 , ישראל אז נחלקה לשניים אלה שיש להם פנקס אדום ואלה שלא: בעלי פנקס אדום היו אלו שהיו קשורים בעבודות להסתדרות.
מתוך: מתימן לחולון
פנקס נקודות
מדיניות כלכלית להגבלת הרכישה של מזון ומוצרי צריכה. בתחום המזון כל אזרח שובץ לחנות מכולת קבועה שבה קיבל את מוצרי המזון הבסיסיים על פי הקצבה קבועה, תמורת נקודות שהוקצבו לו בפנקס אישי לצורך זה.
מתוך: מבן לניצולי שואה אל משפחתי של היום
פנקס נקודות
שנות ה-50 שר האוצר היה דוב יוסף המצב הכלכלי היה רע. ארבע שנים לאחר קום המדינה לא היו מצרכים ובשביל כמה חיתולים אמי הייתה צריכה לעמוד יום שלם בתור עם הפנקס שבו היו תלושים מוקצבים לכל פריט ופריט. לא ניתן היה לרכוש שתי חבילות רק אחת
מתוך: ילדותי ביפו
פנקס תלושי מזון
עם הקמת המדינה, היה מחסור במצרכים בסיסיים. הממשלה הקציבה לכל משפחה מצרכים בסיסיים לפי מספר האנשים ולפי מצב משפחתי. את המצרכים היו מקבלים בחנויות תמורת תלושי מזון שאותם קיבלה כל משפחה.
מתוך: על מרבד הקסמים אל קשיי הקיום היום-יומי
פנקס תלושים
חלוקת מזון באמצעות תלושים הייתה נהוגה גם בארץ בתקופת הצנע על מנת לשמור על משאבי המזון המוגבלים ולהבטיח את חלוקתם השוויונית
מתוך: ילדותי בשכונת הבוכרים בירושלים
פנקס תלושים
עם קום המדינה הוקצבו מכסות צנועות לכל אדם ועל מנת לקבלם, היה על כל אחד להירשם בחנויות המזון באזור מגוריהם. בכל חנות, חילקו פנקסים אישיים והוטל פיקוח ממשלתי על הספקים והחנויות וגם על האזרחים.
מתוך: בר מצווה של פעם
פנקס תלושים
פנקס לאספקת מזון בסיסי, כל צב של תלוש למצרך מסוים.
מתוך: אחריות
פנקס תלושים (תלושי מזון)
מדיניות תלושי מזון (לעיתים גם "בולי מזון" או "פנקס מזון") היא תכנית ממשלתית המאפשרת למחזיקים בתלושים לרכוש תמורתם מזון, או מצרכים אחרים כפי שהוגדרו על ידי הממשלה. מדיניות זו ננקטת כאמצעי לתמיכה באוכלוסיות חלשות ונזקקות סעד, או בזמן של מחסור במוצרים, כמו למשל בתקופות צנע או מלחמה. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורו של מטבע של 25 גרוש