סבא דוד אסולין השתתף כמעט בכל מלחמות ישראל

אני עם סבא זאיס
סבא זאיס בצעירותו
המסע ממרקש לארץ ישראל

שמי יובל סדן, אני משתתף בתוכנית הקשר הרב דורי השנה במסגרת המעורבות החברתית. והשנה בחרתי לתעד את סיפוריהם של שני הסבים שלי מצד אבא ומצד אימא.

תעדתי את סיפורו של סבי חנוך סדן, אבא של אבא שלי וזה הקישור לסיפורו: "התחביב של סבא חנוך אומנויות הלחימה"

סיפור זה  שתיעדתי מוקדש לסבי השני, אבא של אימא שלי. סבא זאיס אסולין, נולד בתאריך 10.11.1949 בעיר מרקש שבמרוקו.

סבא זאיס מספר

ההורים שלי היו זהבה אסולין ודוד אסולין וארץ מוצאם מרוקו.

בילדותי גרתי בעיירה מרקש שבמרוקו, ובגיל שנתיים עברנו לגור בצרפת. שם היינו כל המשפחה במחנה מעבר עם עולים רבים והמתנו לעלייה שלנו לישראל. במחנה המעבר היינו במשך כחצי שנה, לאחר מכן הפלגנו באונייה לישראל.

בישראל גרנו בעיר צפת ארבע שנים, אחרי זה עברנו לגור בחיפה שם המשפחה גרה עד היום.

סבא זאיס בצעירותו

למדתי בבית ספר בחיפה ב"מעלה השחרור", שם רכשתי את השכלתי ואת רוב הידע שלי.

כשהייתי בן עשר המצב הכלכלי בבית היה ממש לא טוב, אז עברתי למשפחת אומנה נפלאה בפרדס חנה, שאירחו אותי כאילו הייתי אחד מילדיהם, במשך שלוש שנים מגיל עשר עד גיל שלוש עשרה. כשסיימתי את לימודיי בבית הספר היסודי, חזרתי לגור עם המשפחה שלי.

בצבא שירתי בגולני, הייתי נהג נגמש. נלחמתי בהרבה ממלחמות ישראל במסגרת תפקידי בשירות נלחמתי במלחמת ששת הימים, במלחמת ההתשה, במלחמת יום כיפור ובמלחמת שלום הגליל הראשונה.

מקצועי הוא מסגר ואני עובד בעבודה זו מכיוון שבשבילי לעבוד עם ברזלים זה כמו לפרוק לחצים מהגוף ואני אוהב את הדיוק והעשייה. אני עובד בתור מסגר במפעל גדות שבחיפה.

זוגיות ומשפחה

את אישתי תמר הכרתי בחתונה משפחתית בחיפה, גם היא עלתה ממרוקו עם משפחתה. כשדיברנו ראינו שאנחנו מאוד דומים ומאוד מתאימים.

התחלנו לצאת ביחד וישר ידענו שהקשר הזה ילך לחתונה. כמה שנים אחרי חתונתנו הולדנו את הבת הראשונה בשם לימור, אחריה גם אלי ודודו נולדו. כיום, לימור עובדת בהייטק והיא אימא לשני בנים שגרים בצורן. אלי עובד בתור מתקין מערכות חכמות והוא אבא לשלושה  ילדים והם גרים בחיפה. דודו עובד בתור מסגר איתי והוא אבא לשני ילדים שגם הם גרים בחיפה. זאת אומרת, שיד לנו שבעה נכדים ואני אוהב כל אחד ואחד מהם. מה שאני ממש אוהב, זה  את החגים המשותפים עם כל  בני המשפחה. בחגים מרגישים שכל המשפחה מתאחדת וזה מאוד מהנה.

תחביבי הוא צפייה במשחקים של מכבי חיפה, זוהי קבוצת כדורגל שאני מאוד אוהב. בנוסף אני מאוד אוהב טפל בגינה שבביתי.

בתקופת הקורונה היה לנו מאוד קשה, מכיוון שהקורונה הייתה יותר מסוכנת לאנשים מבוגרים, אז לא יכולנו לצאת מהבית כמעט. למזלנו, הילדים והנכדים שלנו עזרו לנו בכל דבר שרק היינו צריכים.

המסר שלי לדור הצעיר הוא להשקיע ולנצל את הזמן שלהם בצורה הכי טובה שיש, בגלל שזמן זה דבר יקר שלא יכול לחזור בחיים.

הזוית האישית

יובל: חוויתי חוויה טובה היה לי כיף מאוד לשמוע על הסיפור של סבא שלי. למדתי הרבה דברים שלא ידעתי עליו.

סבא זאיס: נהניתי מאוד לספר ולשתף את סיפור החיים שלי לנכדי האהוב יובל.

מסגר