מזכרת מדודה בלה

בית קפה אלונים
במסגרת פעילות של תכנית הקשר הרב דורי
מזכרת שקיבלתי מדודה שלי

שמי שושנה אלקנה, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי עם התלמידים אריאל שווייג ונתנאל ריביאב.

היתה לי דודה בלה ז"ל שהיו לה חיים קשים, אבל היתה סוחרת ממש טובה. היו לה הרבה חנויות. היא הגיעה לגיל 70 ויצאה לפנסיה ואז בעלה נפטר וגם הילדים שלה. היא נשארה לבד עם האחיות שלה ואבא שלי. היא אהבה לתת צדקה, אבל ראתה שהכסף שלה אוזל. היה לה בית גדול והיא התחילה לחפש חפצים ודברים שווי ערך בארונות בבית שלה.

בארון אחד היא מצאה הרבה מזכרות מההכתרה של המלכה אליזבת (בשנת 1952). היא הזמינה את אחד המכרים הנאמנים שלה. הוא בא והעריך את שווי המזכרות שברשותה כיקרות מאוד. הם הצליחו למכור את הצלחות והמזכרות בהמון כסף.

היא נתנה לי צלחת, מאפרה, שתהיה לי למזכרת ועד היום היא שמורה אצלי.

הזוית האישית

שושנה: היה לי ממש טוב בתכנית, התלמידים נתנאל ואריאל היו ממש אדיבים גם עם כל הקשיים שהיו בגלל הקורונה הספקנו ללמוד הרבה.

שושנה אלקנה תרמה סיפורים נוספים למאגר המורשת, לקריאתם לחצו על הקישורים:

יין משמח לבב אנוש

יום הולדת ה- 78 שלי

חתונת הזהב של שמעון ושונה אלקנה

העלייה והשתלבות בארץ

סיפורו של דוד ג'ו האמיץ

אליזבט השנייה
המלכה אליזבת השנייה (שמה הפרטי המלא: אליזבת אלכסנדרה מרי; נולדה ב-21 באפריל 1926) היא מלכת הממלכה המאוחדת של בריטניה הגדולה וצפון אירלנד ו-15 מדינות נוספות. מכהנת בנוסף כראש חבר העמים הבריטי, בו חברות גם מדינות שהיא אינה מולכת עליהן. החל מספטמבר 2015 הפכה למלכה אשר תקופת כהונתה היא הארוכה ביותר בהיסטוריה של המלוכה הבריטית. החל מאוקטובר 2016, לאחר פטירת ראמה התשיעי מלך תאילנד, היא מנהיגת המדינה הוותיקה ביותר בעולם. (ויקיפדיה)

”אהבת חינם - שושנה אוהבת את כולם“