למה בחרתי להיות אחות בבית חולים

סבתא ואני - קשר רב דורי
סבתא אחות
סבתא מרים מספרת לדניאל נכדתה על מקצועה כאחות

שמי דניאל, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי המתקיימת בבית ספרי "דבורה עומר", בכפר סבא. אני אחות תאומה לליאור שגם הוא משתתף השנה בתכנית. ליאור, אחי השתתף יחד עם סבא אלברט והם תיעדו את סיפור עלייתו של סבא אלברט מטורקיה לאחר מלחמת ששל הימים.

השתתפתי בתכנית יחד עם סבתא מרים. בין כל הסיפורים שסבתא סיפרה לי, בחרנו להעלות את סיפור בחירתה במקצוע "אחות".

סבתא מרים נולדה לבית משפחת פרומן, בהולנד בעיר הבירה אמסרדם. סבתא עלתה לארץ בילדותה בשנת 1951. משפחתה גרה בחיפה והיא למדה בבית הספר הריאלי שבחיפה.

סבתא מספרת על בחירת המקצוע שלה:

מהו מקצוע האחות?

בילדותי למדתי בבית הספר הריאלי בחיפה. בתקופה ההיא בכל בית ספר הייתה אחות, שישבה ב"חדר אחות". תפקידה של אחות בית הספר היה לטפל בתלמידים, היא הייתה גם נותנת חיסונים לפי גיל התלמידים. בבית ספרי,  היתה קבוצה של תלמידים שהתנדבו לעזור לה ואני הייתי בין התלמידים האלו. מקצוע האחות סיקרן אותי ומשך אותי, חווית ההתנדבות בבית הספר ליוותה אותי מאז וכשסיימתי את הלימודים, המשכתי ללמוד בבית הספר לאחיות את המקצוע שאהבתי מילדותי.

סבתא בצעירותה – אחות מסורה

כשסיימתי את לימודי בבית הספר לאחיות, המשכתי ללמוד את מקצוע המיילדות, לימודים שנמשכו עוד שנה.

עבדתי במקצוע בו בחרתי ואהבתי כמיילדת, במשך עשרים ואחת שנים. היו כמה הפסקות כשנולדו לי שלושת ילדיי. תמיד אהבתי את המקצוע ותמיד נהנתי לעבוד בו.

הנכדה דניאל: הופתעתי מאוד שסבתא שלי עבדה 21 שנה כמילדת עם הפסקות.

סבתא מרים: מאוד נהנתי לספר לנכדה שלי על המקצוע שלי כאחות במפגשי תכנית הקשר הרב דורי בבית הספר.

קישור לסיפור שהעלו סבא אלברט ואחי התאום ליאור: "לאחר מלחמת ששת הימים עליתי לישראל"

מיילדת
מיילדת - אחות שעוזרת לנשים ללדת תינוקות . מיילדת היא אשת-מקצוע שתפקידה העיקרי הוא ליילד תינוקות תוך שמירה על בריאות התינוק והיולדת. רוב המיילדות הפרטיות מסייעות ליולדת ולמשפחתה בחודשים שלפני הלידה ובשבועות שאחריה, באמצעות השגחה רפואית, ייעוץ הנוגע למהלך הלידה, תמיכה נפשית, הדרכה בהנקה נכונה וכו'. (ויקיפדיה)

”שסיימתי את לימוד מקצוע האחות המשכתי ללמוד את מקצוע המילדות שנמשך עוד שנה.“