חוויות ילדותה של סבתא שרה חיימובסקי

נגה הנכדה עם סבתא שרה

סבתא שרה משתתפת בתוכנית זו הפעם הרביעית. הפעם בחרה לספר לנכדה נגה על ילדותה ופעילותה בתנועת הצופים.

סבתא שרה מספרת לנגה

גדלתי בשכונת נווה צדק בתל-אביב, שם כל הילדים היו חברים והייתה חברות בין המשפחות בשכונה.

זיכרון מיוחד מחג החנוכה

מכיוון שלא היה כביש או מדרכה רק חול, הרמנו ערמה של חול ועשינו בה חורים כדי להכניס את הנרות. בערב כל אחד בא עם נר מביתו והדליק את הנר שלו. ישבנו מסביב לערימת החול ושרנו שירי חנוכה. האימהות הכינו לביבות וסופגניות, הביאו ממתקים וחילקו לכל הילדים.

זיכרון מחג הפסח

מכיוון שבאתי מבית דתי לקחנו את הכלים והסירים שהיו זקוקים למים רותחים, הגעלת כלים, מה שהופך את הכלים לכשרים לפסח, (בעבר בית הכנסת היה אחראי לעשות זאת9. החזרנו את הכלים הביתה לשימוש בחג הפסח.

זיכרונות ממטבחה של אמי

בכל שישי בצהריים כשחזרנו מבית הספר, חיכה לנו בבית כבד עוף עם בצל מטוגן וצ'יפס מעשה ידיה של אמי. פעם בשבוע אחרי בית בית הספר הייתי חוזרת הביתה לעוף בגריל, מעשה ידיה של אמי.

חוויות מתנועת הצופים

הייתי חברה בתנועת הצופים. בכל שנה נסענו לטיולים ומחנות, אחד מהטיולים הזכורים לי במיוחד, הוא הטיול ליערות הכרמל. הגענו למקום והקמנו אוהלים עם יתדות ברזל ופרסנו שמיכות על החול.

הבנות החליטו שבלילה נצבע את כל הבנים במשחות שיניים ומשחות נעליים. בלילה עשינו את עצמנו ישנות ואז כשכולם נרדמו, קמנו בשקט, באמצע הלילה ועברנו אוהל, לאוהל שבו היו הבנים ושם מרחנו על כל הבנים במשחות שיניים לבנות ומשחות נעליים שחורות. חזרנו לאוהל והלכנו לישון.

בבוקר כשכולם קמו, שמענו את הבנים צורחים מבהלה. התפלאנו איך הם לא שמו לב. עשו את מסדר הבוקר וביררו מי עשה את המעשה? כמובן שאף אחת מאיתנו לא גילתה וכך אף אחד לא ידע.

אני שמחה שנכדתי נגה ממשיכה את דרכי וגם היא חברה בתנועת הצופים.

בצעירותי

משפחת חיימובסקי, סבתא שרה, ההורים: רינה ושי, הבן גל והבת נוגה

הזוית האישית

סבתא שרה: נהניתי מאוד לבלות עם נכדתי נגה, לספר לה את סיפורי ילדותי. הייתה חוויה נהדרת לשבת עם נגה ולספר לה את סיפורי. זו הפעם הרביעית שאני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי, בה השתתפתי עם ארבעת נכדיי הבוגרים ונהניתי כל פעם מחדש.

הנכדה נגה: לדעתי החוויה הייתה טובה היה כייף לשמוע מסבתא את סיפורי ילדותה וללמוד דברים על ילדותה ומנהגיה הייתה חוויה טובה לכתוב ביחד את הסיפורים.

סבתא שרה השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי בביה"ס בכר בעבר, ניתן לקרוא את סיפוריה בקישורים הבאים:

2019 – סבתא שרה עם נכדי גל חיימובסקי: "ילדותי בתל-אביב וזיכרונות אבי מחצר המלך פארוק"