העלייה של יהושע בן יהודה מעיראק

סבא יהושע וסבתא יהודית עם הנכדות
סבא יהושוע בן 24
העלייה של סבי מעיראק וילדותו

אני נולדתי בשנת 1938 למשפחה של חמישה בנים כאשר אני הייתי הבן הרבעי, תאום לאחי החמישי ויקטור.

משפחתי הייתה משפה דתייה ומלומדת. אבי היה מורה וגם חזן בבית כנסת בבגדד. אני שרדתי את ה"פרהוד" – התנפלות הגויים על היהודים בעירק. "הפרהוד הוא שמן של פרעות שנערכו באוכלוסייה היהודית בבגדאד, בירת עיראק, בחג השבועות ו' בסיוון-ז' בסיוון תש"א, 1-2 ביוני 1941. בפרעות נרצחו לפחות 179 יהודים, 2,118 נפצעו, 242 ילדים היו ליתומים, ורכוש רב נבזז. מספר בני האדם שרכושם נבזז הגיע לכ-50,000" (ויקיפדיה)

ה"פרהוד" דחף את היהודים לוותר על אזרחותם העירקית ולעלות ארצה – ישראל. ואמנם שנת 1950 עלינו ארצה והיתגוררנו במחנה עולים, שער העליה, ליד חייפה.

לאחר מכן עברנו במעברת עמישב ליד פתח תקווה. אבי עבד כמורה לתנ"ך ועברית בבית ספר העממי בעמישב. החיים במעברה היו בלתי ניסבלים באשר גרנו באוהלים שניקרעו בסופות הגשמים שידועים בשנת 1952- 1951. היינו רצים אחר עגלות הנפט, הלחם והקרח יחפים ובגדי סמרטוטים. האוכל היה עלוב וחסר כל תועלת. (למשל אבקת ביצים ונקניק יבש)

סיימתי בהצטיינות (בשנית) את לימודי בית הספר העממי. לאחר שנתיים עברנו לגור בעיר פתח תקווה שם למדתי בבית ספר התיכון- על שם "יוסף חיים ברנר".

את שירותיי הצבאי סיימתי ב-1965 כסמל בחיל ההנדסה הקרבית. נישאתי לאשתי יהודית ועברנו לגור בקריית אונו. לאחר מכן למדתי באוניברסיטה העברית בירושלים וסיימתי עם תואר BA. במקביל עבדתי בבית המשפט השלום בפתח תקווה כלבלר (פקיד), בחברת מקורות ככלכלן ראשי ובבנק הפועלים בתפקיד מנהל מחלקת האשראי בהנהלה הראשית. לאחר מכן עבדתי כפקיד נכס בנמל יפו. אחר כך עבדתי בשוק הכספים בתל אביב, וייסדתי חברת בנייה (שבנתה 4 בתיי קומות בפתח תקווה).

אשתי יהודית עבדה מספר שנים כפקידה בחברת ביטוח "מנורה" ולאחר מכן הפסיקה לעבוד והיתה עקרת בית נאמנה.

נולדו לנו: בת-איריס, בת-אסנת, בן-עדו.

תמונות של סבא יהושע בן יהודה

אלינור בן יהודה: היה לי כיף לדבר עם סבי ולהכיר אותו ולגלות את עברו בעלייתו לארץ ישראל.

פרהוד
הפרהוד, הוא שמן של פרעות שנערכו באוכלוסייה היהודית בבגדאד, בירת עיראק, בחג השבועות ו' בסיוון-ז' בסיוון תש"א, 1-2 ביוני 1941. בפרעות נרצחו לפחות 179 יהודים, 2,118 נפצעו, 242 ילדים היו ליתומים, ורכוש רב נבזז. מספר בני האדם שרכושם נבזז הגיע לכ-50,000. ויקיפדיה

מטורלאים
קרועים