זיכרונות ילדות מקיבוץ כפר החורש

אני סבתי וסבי במסיבת יום ההולדת של דודי
צילום מן האוויר של כפר החורש, 1939 - ויקיפדיה
סיפורים מהעבר של סבתי

שמי גיל, במפגשי תכנית הקשר הרב דורי סבתי סיפרה את סיפור ילדותה בקיבוץ כפר החורש.

רקע – קיבוץ כפר החורש

"כפר החורש (כְּפַר הַחֹרֶשׁ) הוא קיבוץ השוכן על הר בשולי עמק יזרעאל, ממערב לעיר נצרת, בתחום השיפוט של המועצה האזורית עמק יזרעאל. היישוב הוקם בשנת 1933 על ידי אנשי גורדוניה שבאו למקום מנס ציונה שם ישבו קודם לכן על אף שהאדמות נרכשו על ידי הקק"ל כבר בשנת 1930".  (ויקיפדיה)

סבתא כרמיה נולדה בתאריך 24/9/1939 בכפר החורש שם גדלה בבית ילדים.

בתקופת ילדותה של סבתא הייתה לינה משותפת." זו הייתה שיטת חינוך וגידול ילדים, שהייתה נהוגה ברוב הקיבוצים עד שנות ה-80. בלינה המשותפת, ילדי הקיבוץ היו לנים בלילות יחדיו במבנים ייעודיים, שנקראו בתי ילדים, במנותק מהוריהם" (ויקיפדיה)

סבתא סיפרה לי שבילדותה, במשך מספר שנים, הייתה סבתא בורחת מבית הילדים בלילה אל בית הוריה. הוריה היו נותנים לה להישאר איתם שלא כמו הורים אחרים שהיו מחזירים את ילדיהם לבית הילדים כאשר היו בורחים משם אליהם.

לדעתי זה היה מעשה אמיץ מפני שכשילדה קטנה יוצאת אל החושך לבדה, רק על מנת שתוכל לראות את הוריה זה מעשה שדורש הרבה מאוד אומץ.

זיכרונות ילדות

גיל: תכנית הקשר הרב דורי עזרה לי ללמוד הרבה דברים חדשים שלא ידעתי על סבתי.