עליית משפחתי מתימן

אני ונכדי יהונתן
אבי ואימי
סיפור עלית אמי במרבד הקסמים ועלית אבי במרבד הקסמים בנפרד עם משפחתם

שמי חבצלת מגידש וזהו סיפורי :

אמי עלתה עם משפחתה מתימן במרבד הקסמים בשנת 1949 הם עלו מצנעא. לפני שהם עלו למטוס אמרו להם להוריד את כל התכשיטים, כדי שלא יהיה כבד על המטוס לקחו להם את הכל, כך שכל הרכוש שהיה להם נשאר בתימן.

אבי עלה גם כן במרבד הקסמים אבל במטוס אחר. אבי ואמי נפגשו במחנה עולים "עין שמר" הנמצא ליד העיר חדרה. הם התחתנו במחנה ושם לאחר שנה נולד אחי הבכור. כעבור שנה העבירו אותם למעברת "מגדיאל". לא היה להם כלום, שום רכוש ומעט בגדים. לא היתה עבודה וגם מבחינת השפה ההסתגלות הייתה קשה, וכן לא היה להם כסף איתו יכלו להתקיים. הם חיו על תלושים ומזה הם האכילו אותנו.

היו שנים מאד קשות, תנאים קשים ותקופת צנע. לאט לאט ברבות השנים הראשונות התחילו הורי להסתדר. אבי התחיל לעבוד בחקלאות כדי לפרנס ואמי עזרה לו במה שיכלה.

הינו 8 אחים. 3 בנות ו- 5 בנים וב"ה גידלו אותנו הורי בנחת ואושר. אני חבצלת הבת השלישית במשפחה לאחר שני בנים, למדתי בבית הספר "שילה" במגדיאל שהיה בית ספר דתי. חיי חברה לא היו לנו, כי לא כ"כ היה לנו משחקים .המשחקים היחידים ששיחקנו היו תופסת ומחבואים בחצר הבית.

ברבות השנים כשגדלתי הייתי צריכה לשמור על אחיי הקטנים, כי אמי הייתה צריכה לעזור לאבי בחקלאות לעזור לאבא בפרנסה. את אחיי גידלתי עד שהתחתנתי בשנת 1975.

בשנותי הראשונות לא עבדתי, רק בשנת 1990 התחלתי לעבוד במשק בית.

נולדו לי שני בנים ושלוש בנות היום אני סבתא לאחד עשר נכדים שיהיו בריאים ויאריכו ימים בבריאות ובשמחה.

היום אני גרה בהוד השרון.

הזוית האישית

הנכד יהונתן: אהבתי לשמוע על ההיסטוריה של המשפחה, ולשמוע את הסיפור האישי של סבתא. המפגשים הוסיפו לי ידע והיה ממש כייף.

סבתא חבצלת: היה לי מאוד מהנה ומעניין וחדש, ומאוד מרתק עם נכדי.

מעברות