חיי רחל בנסיאונבנה

רחל בתהליך התיעוד עם דניאל
רחל בצעירותה
רחל מתארת את חייה מילדות עד לעליה לארץ

רחל נולדה באוקראינה בעיר ברדיציב, שם היא חיה עד תחילת המלחמה (מלחה"ע השנייה). בפרוץ המלחמה רחל הייתה בת 5, היא סיפרה שהעבירו אותה ואת משפחתה לעיר חרקוב שבאוקראינה ולאחר מכן לאוזבקיסטן, מכיוון שהתחילו הפצצות והעיר בה גרו הפכה למקום מסוכן מאוד להימצא בו. במסע שעברו רחל ומשפחתה לאורך כל הדרך היו אירועים קשים והפצצות והם היו צריכים להסתתר רוב הזמן ולברוח בלילות. רחל ומשפחתה שרדו את האירועים הקשים והצליחו לצאת מהם בחיים למרות הקושי, הכאב והרעב שהיו חלק גדול מהלחימה הנפשית. רחל ומשפחתה הגיעו לאוזבקיסטן וחיו שם עד שנת 1946, במשך שהותם באוזבקיסטן רחל הגיעה לגיל 9 ונשלחה ללמוד ולהשכיל בבית הספר המקומי.

מאחורי התמונה כתוב: "לאימא ואבא האהובים שלי, מהילדה האהובה שלכם"

רחל בצעירותה

תמונה 2

בשנת 1960 הכירה רחל את בעלה. לא עבר הרבה זמן והשניים נישאו. כעבור שנה מהנישואים נולד ילדם הראשון, לאורך השנים התגוררה רחל עם משפחתה ונוספו לזוג ילדים נוספים. בתאריך 30/10/1995 רחל עלתה לארץ עם משפחתה וכיום רחל גרה במגדל העמק, היא בריאה ומאושרת, אוהבת מאוד לטייל בארץ ישראל ובמיוחד במוזיאונים ובנופים המיוחדים שלה. יש לה משפחה גדולה ואוהבת, הרבה נכדים צעירים והיא אוהבת אותם יותר מכל.

הזוית האישית

המתעד דניאל ונגרינובסקי: זוהי תכנית חוויתית המקשרת בין מבוגרים לנערים, התכנית הייתה מיוחדת במינה ומלמדת. הסיפור של רחל היה מאוד מעניין ומרגש, למדתי ממנו המון. התרגשתי מאוד שרחל משתפת אותי בסיפור ילדותה, וסומכת עליי. שמחתי לראות שרחל התגברה על הטראומה שחוותה ושכיום יש לה משפחה מדהימה כאן בישראל בעיר מגדל העמק, ושיש לה המשכיות.

המספרת רחל בנסיאונבנה: זוהי תכנית מעניינת ומרגשת שמחברת בין המבוגרים לנוער, שני הצדדים לומדים זה מזה. במהלך התכנית פגשתי נערים טובי לב שהתנהגו בכבוד אלינו, התרגשתי מאוד שהסיפור שלי יישמר לעוד הרבה זמן ושהדורות הבאים יוכלו לקרוא אותו וליהנות ממנו. תודה רבה לכם!

времена Сталина – תקופת השלטון של סטלין משנת 1929 עד שנת 1953

керосиновая лампа מנורת נפט
זהו מכשיר אשר היה פעם פנס ומנורה. צנצנת זכוכית בעלת מסגרת מתכת ובתוכה פתיל הספוג בקרוסין. כאשר מדליקים את הפתיל בתוך הצנצנת נוצר אור.

”תקופת השלטון של סטלין משנת 1929 עד 1953 . “