שרהלה ברונר- סיפור חיי

מפגשים בקשר הרב דורי
שרהלה ברונר בצבא
ילדות צבא ונישואים

שמי שרהל'ה ברונר נולדתי בשנת 1950 בקיבוץ אפק.

את לימודי עשיתי בקיבוץ אפק וכאשר סיימתי את בית הספר בשנת 1968, הוחלט בתנועה הקיבוצית לארגן גרעיני בנים לעזרה לקיבוצים. היינו המחזור הראשון, ונשלחנו לקיבוץ מרום גולן אשר היה אז בתוך העיר קונטרה, שהייתה עיר סורית נטושה. היינו שם כארבעה חודשים, לאחר שקיבלנו דחייה בשירות הצבאי. היו אלה ארבעה חודשים מרתקים עם חוויה שלא הייתה קודם לאף  נער.

השירות הצבאי

בתום תקופה זו התגייסתי לחיל הקשר. הייתה לי בחירה  בין באר-שבע  לסיני, במקום שנכבש על ידינו ונקרא ביר גפגפה ובעברית- נקרא רפידים, ובו בחרתי.

המקום היה מדברי, עם חול, וסופות חול, אבל זה היה משהו חדש ומאתגר, ולכן בחרתי במקום זה.

התפקיד שלי היה "צפתית" שזה אומר להעביר תקשורת באמצעות מכשיר שנקרא "טלפרינטר". בעזרתו מעבירים תקשורת מוצפנת.

באחד המברקים שהתקבלו אצלנו, נודע לנו שחייל מקיבוצנו נפצע. גם הוא שירת בסיני. זאת הייתה חוויה קשה. מברק נוסף שהתקבל אצלנו היה על הפסקת האש, התקופה הייתה מלחמת ההתשה וזה היה מרגש מאוד.

עם תום השירות הבנתי ששירתי במקום מיוחד, שלא היה קיים לגבי חיילים לפני כן, מקום מעניין ומאתגר, למרות הריחוק הגדול מהבית. אני מסכמת את השירות כחוויה גדולה ומשמעותית מאוד.

הקמת משפחה

הכרתי את בעלי עוזי דרך חברה משותפת, שהייתה מאומצת אצלינו בבית.

לאחר כשנה בפברואר 1973 נישאנו  בקיבוץ אפק, בחדר האוכל של הקיבוץ.

לאחר כשמונה חודשים פרצה מלחמת יום כיפור. הייתי בת עשרים ושלוש ועוזי בן עשרים וחמש.

כשנה לאחר מכן עזבנו את הקיבוץ, לחיפה, ונולדה ביתנו הראשונה, הדס. שנה ורבע לאחר מכן נולד בננו גיל, ולאחר לידתו חזרנו לקיבוץ. לאחר מכן, נולדו שני הבנים איתן ורועי.

החלום שלי היה לגדל את ילדי בקיבוץ, והגשמתי זאת.

יש לנו הרבה אלבומים שמתעדים את גידול הילדים מגיל ינקות לאורך גידולם בבית הספר ובצבא.

לכל ילדינו יש היום ילדים משלהם, ואנחנו זכינו באחד עשר נכדים.

שניים מילדינו חיים איתנו בקיבוץ אפק, מה שמאפשר לנו לעזור  בשעת הצורך, ולראות את נכדינו כמעט מידי יום.

שני הבנים האחרים גרים בעין המפרץ ואשדוד. אנחנו נפגשים מידי שישי לארוחת שבת.

הזוית האישית

אריאל: היה לנו מאוד כיף במפגשים ולמדנו הרבה אחד על השני. במהלך המפגשים, למדתי הרבה דברים מסבתא שלי. דברים  שלא שמעתי עליהם אף פעם, אם זה מקומות או מושגים שונים. היה מעניין מאוד.

מברק
הודעות טלגרפיה שנקראו טלגרמה או מברק היו נשלחות באמצעות רשת הטלקס, רשת מנותבת של טלפרינטרים הדומה לרשת הטלפונים. (ויקיפדיה)

”באחד המברקים שהתקבלו אצלנו, נודע לנו שחייל מקיבוצנו נפצע. גם הוא שירת בסיני. זאת הייתה חוויה קשה“