שרדנו את השואה ובנינו בית בישראל

לימודים
איטה, מיכאל, לילך, שלמה
הגענו ארצה בשנת 1972 אני שמחה שעשיתי זאת בזמן שעוד היה אפשר

אני נולדתי ב- 8 למרץ 1931 ברומניה. הייתה לי אחות ושלושה אחים. אח אחד נפטר בגיל 9 חודשים.

כשהייתי בגיל 10, בשנת 1941, הנאצים הגיעו לרומניה. משפחתי ברחה לרוסיה, בתקווה להינצל אך הנאצים היו מהירים יותר וסגרו את הגבול. הנאצים רצחו את כל בני האדם שהיו על הגבול. מכיוון שמשפחתי הסתובבה והתחילה לחזור לכיוון לרומניה, ניצלנו. הנאצים תפסו אותנו ולקחו אותנו לגטו, שם היינו 4 שנים.
תמונה 1

בשנת 1945 השתחררנו בעקבות סיום המלחמה. בשנת 1948 עברנו לצ'רנביץ שבאוקראינה. שם למדתי, התחתנתי, ילדתי 2 ילדים, את לילך ומיכאל, וגרתי שם עד שנת 1972.

העלייה לארץ
בדצמבר שנת 1972 הגענו ארצה עם שני ילדי והורי, ואני שמחה שעשיתי זאת בזמן שעוד היה אפשר, והתגוררנו באולפן כפר החורש. בשנת 1973 התחלתי לעבוד במשביר לצרכן כמנהלת חשבונות.

תמונה 3

בשנת 1974 מיכאל התגייס לצבא, ושירת בסיירת גולני. הוא נפצע פעמיים, אך למזלו יצא בריא ושלם. בשנת 1981 בתי התגייסה גם היא לצבא והלכה לחיל מודיעין. לילך המשיכה עם מקצוע המודיעין במשטרה.

תמונה 4

אני יצאתי לפנסיה בשנת 1991. גרתי בהרצליה ובשנת 2007 עברתי לגור בזיכרון יעקוב עם בעלי. בעלי נפטר בתאריך 1 לאפריל 2008. בשנת 2011 עברתי דירה, לבית שבו אני מתגוררת עד היום, בזיכרון יעקב.

גטו
מקום סגור שיהודים לא יכולים לצאת ממנו. בגטו אין אוכל, יש גדר שעליה שומרים גרמנים והוא דומה לבית סוהר.

”הייתי ילדה קטנה כשהנאצים תפסו אותנו ולקחו אותנו לגטו, שם היינו 4 שנים.“