שמחתי לשמור לאחי על הגוגואים

ליאו מרצ'נט ואהובה ויגדורצ'יק
אהובה ויגדורצ'יק
למדתי בבית הספר "אליאנס" ובתיכון ב"גימנסיה כרמיה

נולדתי בתאריך 29.6.1939 בירושלים. השם אהובה ניתן בהצעתה של אחות בית החולים בירושלים, היא אמרה שאהובה תהיה אהובה מאוד. שם המשפחה המקורי הוא בחרי ושם המשפחה כיום הוא ויגדורצ'יק.

את יום ההולדת אני חוגגת עם המשפחה. אני הבת השלישית, בת הזקונים. אחי, אברהם בחרי ז"ל, ניסה לשלוט עליי אך מצד שני הייתה חברות בנינו  גדלתי בירושלים בשכונת גבעת שאול. אני וחבריי שיחקנו בדרך כלל ברחוב. כל ילדי השכונה נפגשו ברחובות ושיחקנו תופסת, מחבואים, ועוד, עד שהאימהות קראו לנו. בבתים לא היו צעצועים. נהגנו ללכת לקרבת הבית לקטוף פרחים, בעיקר רקפות.

בליל שבת ישבה כל המשפחה מסביב לשולחן ערוך, אבי קידש על היין ואכלנו ארוחה טעימה ונהנינו בקדושת השבת.

זכורים לי שירים, חלק מהם שומעים גם היום. גן הילדים שלי נקרא "גן רחל" על שם הגננת הנפלאה רחל. למדתי בבית הספר "אליאנס" ובתיכון ב"גימנסיה כרמיה".

האירוע הכי משמח שקרה לי היה, שאני ואחי שיתפנו פעולה באיסוף הגוגואים. הוא שיחק והרוויח ואני שמרתי לו על קופסת הגוגואים.

במשפחתנו אנחנו נוהגים לבקר אחד את השני בימי שבת ולאכול ארוחה טעימה. ביקור זה נעים לנו מאוד.

יש לי בת אחת ושלושה נכדים, ליאו, אדר ותובל. אני אוהבת אותם מאוד מאוד והם אותי.

תקופה מאוד משמעותית בחיי הייתה תקופת מלחמת השחרור בירושלים: גדלתי במלחמה, רוב הזמן היינו במקלטים ואבינו שירת בצבא. פעם אחת חזרנו הביתה והיו רסיסי פגזים בכל הבית. בירושלים בגלל המצור בקושי היה אוכל. אמי ז"ל אגרה מזון כך שאנחנו לא סבלנו מרעב. מהמקלט הלכה אמי לבור שבחצר לשאוב מים. זו הייתה תקופה לא קלה ומעוררת פחדים ומחשבות.

מלחמת השחרור
מלחמת השחרור היא המלחמה שהתרחשה אחריי הקמת ישראל (1948 - 1949)