סבתא מספרת לנויה חוויות ילדות
סבתא גילה לפני הקרחת בשל טיפולי גזזת
חוויה מתקנת לילדי

שמי גילה ביטון. נולדתי בקזבלנקה במרוקו. אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי, זהו סיפורי:

כשהייתי ילדה למדתי בגן של "מדאם טיטי". באחד הימים אימא שלי כרעה ללדת ואבא לא הגיע לקחת אותי מהגן. הגננת לקחה אותי לבית שלה עד שאבא שלי יגיע.  בבית של הגננת הייתה מרפסת גבוהה. אני זוכרת את עצמי יושבת שם, מחכה וחושבת שלעולם לא יבואו יותר לקחת אותי מכאן, ישבתי במרפסת עם מחשבות קשות ובכיתי המון. לפתע ראיתי את אבא שלי רוכב על אופניים ומחפש את הכתובת של הגננת שלי. מרוב התרגשות רציתי לקפוץ אליו ישירות מהמרפסת הגבוהה, כי חשבתי שלעולם הוא יותר לא יבוא לקחת אותי.

החוויה הזו היתה טראומתית עבורי. לכן, כשילדיי היו קטנים מעולם לא איחרתי לבוא לקחת אותם, תמיד תמיד הייתי מקדימה, רק כדי שלא יחוו את החוויה שלי כילדה.

הזוית האישית

גילה: נהניתי מאוד מהמפגשים ומההזדמנות לספר לנכדתי על חיי, ועל ההזדמנות להכיר תרבויות שונות ואנשים שונים.

קזבלנקה
עיר על חופה האטלנטי של מרוקו. אוכלוסייתה מונה כ-3.3 מיליון נפש (2010), והיא העיר הגדולה ביותר במרוקו, והנמל העיקרי של המדינה. העיר נחשבת למרכז הכלכלי של מרוקו, בעוד שבירת המדינה ומושב הממשלה הוא ברבאט. (ויקיפדיה)

”או שעושים כמו שצריך או שלא צריך לעשות“