שורשי משפחתי – לובה פרוב

סבתא ודורית
אימא אבא של סבתא לאחר מלחמת העולם השנייה
איך נבנתה משפחתי

שמי לובה פרוב, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם נכדתי דורית, יחד אנו מתעדות סיפור מחיי.

אימא שלי, פרידה, נולדה בכפר קטן באוקראינה עם משפחה גדולה בת 13 ילדים, אימא שלי הייתה הכי קטנה, ילדת הזקונים. כשהילדים גדלו ההורים עברו לעיר יותר גדולה כדי שהילדים יוכלו ללמוד בבית הספר. כשאימא שלי סיימה את לימודיה היא נכנסה לאוניברסיטה בקייב.

לפני שסיימה את לימודיה, התחילה מלחמת העולם השנייה ואימא שלי התגייסה לצבא בתפיד אחות צבאית. שלחו אותם לבית חולים קטן בשדה הקרב והאחיות עזרו לחיילים שנפצעו קשה. אחד מהפצועים היה אבא שלי. כשאימא שלי פגשה אותו הם התאהבו וכשאבא שלי הבריא הוא קיבל תפקיד בגרמניה בעיר לייפציג כראש עיר צבאי.

הם גרו בלייפציג פחות משנה. כשאבא שלי השתחרר מהצבא, הם חזרו לאוקראינה, שם אני נולדתי ושם גרנו עד שאבא שלי נפטר.

הוריי לאחר מלחמת העולם השנייה

התחתנתי ונולדו לי שני ילדים – בן ובת. כשילדיי התבגרו, עלינו כל המשפחה לישראל בשנת 1995.

סבתא לובה: היה לי מאוד כיף לשתף את סיפור משפחתי עם נכדתי.

דורית: היה מאוד מעניין לשמוע דברים שלא ידעתי על משפחתה של סבתי.

לייפציג
לייפציג היא העיר הגדולה ביותר במדינת סקסוניה שבגרמניה והעיר ה-13 בגודלה בגרמניה. שם העיר נגזר מהמילה הסלבית Lipa שפירושה עץ תרזה. (ויקיפדיה)

”"וכשאבא שלי הבריא הוא קיבל עבודה בלייפציג שבגרמניה“