רקדנית מלידה

שירה ושרה 2023
שרה, כיתה י' 1966
התחביב בחיים

שמי שרה, נולדתי בשנת 1950 בקיבוץ גבעת השלושה. בגיל שנתיים עברתי לקיבוץ עינת בגלל "הפילוג" שהיה בזמנו בתנועה הקיבוצית.

כשהייתי בת ארבע עשרה, הקיבוץ שגרתי בו, קיבוץ עינת, שלח אותי ללמוד רקוד מודרני בתל אביב. נסעתי פעם בשבוע, אחר הצהריים,  בארבעה אוטובוסים לבד, לתל אביב הגדולה. כשחזרתי בתשע בלילה תמיד אבי חיכה לי בתחנה בקיבוץ, אז לא היו פלאפונים.

רקדתי אצל רינה שינפלד, רקדנית של להקת בת שבע. מאוד אהבתי את הרקוד ושמחתי שאפשרו לי ללמוד רקוד בתל אביב. כשבגרתי, התגייסתי לצה"ל והחלטתי שבזמן השירות הצבאי אני אעשה בגרות אקסטרני, מכיוון שבאותן שנים לא עשו בגרות בבתי הספר בקיבוצים.

כשסיימתי את השירות הצבאי, הייתי צריכה להחליט מה אני עושה, ממשיכה להיות רקדנית או הולכת ללמוד משהו חדש.

החלטתי ללכת ללמוד פיזיותרפיה!  הקיבוץ שלח אותי ללמוד פיזיותרפיה בבית חולים "אסף הרופא". במשך כל זמן למודי הייתי רוקדת בחגים ובחתונות שהיו בקיבוץ. את אהבתי לרקודים לא זנחתי ואחרי שהתחתנתי, משכתי גם את בעלי, ואנחנו ממשיכים עד היום לרקוד ביחד הרבה שנים.

שירה: נהניתי מהתוכנית, הכרתי את סבתא מכיוון אחר!  סבתא שרה: המפגשים חברו בינינו והעמיקו את הקשר.

להקת בת שבע
בת-שבע היא להקת מחול ישראלית, שהוקמה בשנת 1964 על ידי הברונית בת שבע דה רוטשילד ועל ידי הכוריאוגראפית האמריקאית מרתה גרהאם. הלהקה התבססה על קבוצת רקדנים ורקדניות שהתגבשה סביב בימת מחול וסביב התיאטרון הלירי.

”מאוד אהבתי את הרקוד ושמחתי שאפשרו לי ללמוד רקוד בתל אביב.“