קריירת הטניס של סבא שלי

תמונה עדכנית שלי ושל סבא שלי
סבא שלי
איך התחלתי לשחק טניס

שמי גבריאל, נולדתי בשנת 1947 בזגרב בקרואטיה. ועלית לארץ בהיותי בן שנה בשנת 1948.

בגיל 10 שלחו אותי לקייטנה בחופש הגדול, במרכז הספורט של ימק"א. שם פעם ראשונה שחקתי טניס. חצי מהרקטות שם היו עם חוטים קרועים, מפני שהיה מאוד יקר לתקן או לקנות. היה לי דוד באיטליה, וסיפרתי לו שאני משחק טניס עם רקטה קרועה, והוא שלח לי בדואר רקטת טניס חדשה. מאז שיחקתי רק טניס, וכל יום התאמנתי. בגיל 16, הייתי מקום ראשון  בטניס לנוער בישראל.

אחרי הצבא הלכתי ללמוד באוניברסיטה העברית בירושלים. מנהל מחלקת הספורט הציע לי להיות המאמן של הנבחרת באוניברסיטה, ובתמורה הוא יאפשר לי מגרש טניס פרטי, בו אני יכול לקיים שעורים פרטיים. ככה התפרנסתי בתקופת הלמודים.

נסעתי לעשות דוקטורט בברקלי, קליפורניה, וגם שם התפרנסתי בזמן הלמודים מהטניס. גם שם זכיתי במקום ראשון בעיר בטניס. זו היתה קריירת הטניס של סבא שלי.

עידן: לי ולסב שלי היה מאוד כיף בעבודה ולמדתי מלא דברים חדשים.

דוקטורט
דוקטור הוא התואר האקדמי העליון, המוענק לאחר השלמת עבודת מחקר בהיקף משמעותי, או הגעה לרמה מקצועית המאפשרת פעילות עצמאית ברמה גבוהה. המילה דוקטור מקורה בשפה הלטינית ולתרגומה המילולי הוא מורה

”לא לוותר על חלומך“