קיבלתי את חיי מחדש – סבא אילן יחזקאל

אורי נכדתי ואני בסיור במוזיאון "אנו"
אתי אשתי ואני
קורות חייו של סבא, המשפחה והחיים

שלום, שמי אילן יחזקאל. נולדתי בתאריך 27.12.1953 בבית החולים בכפר סבא. אני הבכור מבין ששת אחיי. הוריי עלו לארץ מעיראק בשנת 1950, שוכנו בשער העלייה ולאחר מכן עברו להתגורר בכפר יונה.

למדתי בבית הספר היסודי בר אילן, לאחר מכן השלמתי לימודי תיכון בבית הספר התיכון בר אילן במגמת כימיה במטרה להתמקצע ולהיות רוקח. בהיותי נער עבדתי כפועל בניין בכדי לעזור להוריי בפרנסת הבית.

בתום 12 שנות לימוד התגייסתי לצה"ל, לחיל הצנחנים. לאחר מספר חודשים עברתי קורס קשר ועברתי לשרת בחטיבת הבקעה. בתום השירות הסדיר, שירתי כשנה נוספת בקבע. לקראת השחרור מצה"ל, במהלך תורנות שבת, הציע חבר שלי להחליף אותי במשמרת כדי שאלך לבלות את השבת בחיק המשפחה. במהלך השבת הוזמנתי למסיבה בביתם של השכנים בכפר יונה, שם הכרתי את סבתא אתי שהגיע מבאר שבע לחגוג עם אחיה שנישא לשכנתי.

במהלך שירותי הצבאי, ביום הכיפורים בשנת 1973, כשחזרתי מבית הכנסת, חיכה מחוץ לביתי ג'יפ צבאי שהגיע לאסוף אותי מהבית ללחימה ברמת הגולן. כך נודע לכל תושבי הכפר כי נפתחה מלחמת יום הכיפורים.

בשנת 1977 נישאנו אתי ואני ועברנו לגור בנתניה. עם שחרורי מצה"ל למדתי ליטוש יהלומים והתחלתי לעסוק בתחום. מאז ועד היום אני עוסק בניהול עסק לליטוש ומכירת יהלומים. בשנת 1980, בשעת ערב, הגיעו למפעל היהלומים בו עבדתי רעולי פנים לביצוע שוד ושדדו את כל תכולת הכספת שהייתה ברשותי תוך מאבק ממושך איתם. מדובר באירוע משמעותי בחיי ובו הרגשתי שקיבלתי את חיי מחדש.

אני אב לארבעה ילדים. הבכור מביניהם, אסף, בן 45, נשוי לשירי ואב לשלושה ילדים מקסימים: אופיר, שחר ורני. לירז נולדה אחריו, בת 41, נישאה לאסף וילדה את אורי המתוקה ולה שתי אחיות, תמר ועלמה. רותם, בני השלישי, בן 35, נשוי לרננה ואב לשתי בנות קטנות ומקסימות, עופרי ויולי. בני הצעיר עומר, רווק בן 30.

אורי נולדה בחג הפסח, 7.4.12 ומיד בסיום ליל הסדר נסענו לבית החולים בכפר סבא לקראת לידתה. ישבתי מחוץ לחדר הלידה במשך שעות ארוכות והמתנתי בהתרגשות ללידתה.

אורי ואני

תמונה 1

המשפחה והעבודה הם מרכז חיי! אנו מרבים במפגשים משפחתיים ואני נהנה מאוד להשתתף עם אורי בתוכנית הקשר הרב דורי.

הזוית האישית

אורי הנכדה המתעדת: בתוכנית למדתי סיפורים מעניינים שסבא אילן סיפר לי ואני חושבת שאם לא הייתי נכנסת לתוכנית לא הייתי שומעת את הסיפורים האלה. התוכנית הזו חיברה אותנו בקשר מאוד מיוחד ביחד! אני ממש אוהבת להיפגש עם סבא וסבתא שלי. אנחנו נפגשים בעיקר בימי שישי ושבת. כשאני באה אליהם הם מביאים לי כל מה שאני רוצה, מכינים לי דברים שאני אוהבת וקונים לי דברים שאני רוצה. אני ממליצה מאוד על התוכנית הזו.

כְּפַר יוֹנָה
כְּפַר יוֹנָה היא עיר בישראל, בין הערים נתניה וטולכרם, בצומת המרכזי שבין כביש 6 וכביש 4. היישוב הוקם בשנת 1932 על ידי מוריס פישר, והוכרז כמועצה מקומית בשנת 1940. בעקבות פיתוח בתחומי הבינוי, התעשייה והחינוך בתחילת העשור השני של המאה ה-21 קיבל היישוב מעמד של עיר ב-11 בפברואר 2014. (ויקיפדיה)

”המשפחה והעבודה הם מרכז חיי“