קיבוץ, משפחה ושימור הטבע

יונתן ובראשית במפגש חנוכה
יונתן וחפץ מעבר המשפחה
זיכרונותיו של יונתן הררי מילדותו בקיבוץ

שלום אני בראשית הררי ואני שמחה לספר את הסיפור של יונתן הררי, סבא שלי שמשתתף השנה בפרויקט הקשר הרב-דורי. וכך מספר סבא:

"נולדתי בארץ ישראל, בקיבוץ נאות מרדכי ,ילד רביעי אחרי אח ואחות בוגרים, ואח מאומץ שהגיע כשנולדתי.

היה הפרש גילאים גדול ביני לבין האחים שלי, כך שהייתי הילד הקטן של אמא. בסביבות גיל ארבע, ההורים שלי התגרשו, ואבא שלי הקים משפחה חדשה. למזלי שני ההורים שלי נשארו בקיבוץ, כך שראיתי את שניהם . הקיבוץ בתקופה הזאת התנהל כמו "קיבוץ של פעם", כך שרוב הזמן הייתי בבית הילדים. בית הילדים כלל כיתה שבה היינו לומדים, חדר גדול לארוחות, ושני מסדרונות שבהם הייתה מקלחת משותפת.  בבית הילדים למדנו, אכלנו וישנו. לבתים של ההורים הלכנו בשעות 16:00-18:00 והלכנו לאכול ארוחת ערב עם ההורים בחדר אוכל.

כשעלינו לכיתה א' היינו קבוצה של ארבע עשרה תלמידים ולכיתה קראו כיתת "לשם".

בשלב זה נולדה לי אחות מהצד של אבא שלי. מבין האחים הגדולים ממני – אחד התגייס לצבא, אחותי עברה ללמוד מחוץ לקיבוץ, והאח הנוסף היה עסוק בכדורגל ובבגרות.

החלום שלי בתור ילד היה להמשיך לגדול בקיבוץ, כי אהבתי את החיים בקיבוץ של פעם, והייתי כל הזמן עם החברים שלי. בהמשך, לאחר שחזרתי מהצבא עבדתי בתור מדריך לשכבות  בחטיבת הביניים עד תיכון. איתם טיילנו וקיימנו חוגים כמו שהיו לי כשהייתי ילד.

בהמשך החלום התפתח לעסק  ב "הכרה ושימור טבע". בתחילה הלכתי ללמוד ביולוגיה, באוניברסיטה חיפה, ובהמשך התקבלתי לעבוד ב"רשות שמורות הטבע", מקום עבודה שעד היום אני מתפתח בו, בתפקידים שונים וזה החלום שהתגשם".

בראשית: היה מעניין ללמוד על הילדות של סבא והיה כיף במפגשים.

יונתן: המפגשים היו מעניינים ושמחתי להשתתף בהם, ולשתף את בראשית בסיפור ילדותי.

רשות הטבע והגנים
היא הרשות הממשלתית האמונה מטעם החוק הישראלי על שמירת ערכי הטבע והמורשת במדינה. (ויקיפדיה)

ציטוטים

”החלום כילד היה להמשיך לגדול בקיבוץ כי אהבתי את החיים בקיבוץ של פעם כי הייתי כל הזמן עם החברים שלי. “