סבתא רחל אפרת ממגדל העמק

סבתא רחל וסבא אלי
סבתא רחל ונכדתה ירין

סבתא רחל מספרת לנכדתה ירין,

שמי רחל אפרת בן סימון, נולדתי בשנת 1962 בעפולה להוריי משפחת קבלו.

אני בת בכורה במשפחתי, אחרי נולדו עוד חמישה אחים. גדלתי בעיר מגדל העמק, ולמדתי בבית ספר תיכון כאן בעיר.

מגדל העמק – היישוב שלי

מגדל העמק הוקמה בשנת 1953 כחלק ממדיניות הממשלה לפיזור האוכלוסייה בארץ וליהוד הגליל. ראשוני התושבים היו עולים מהמעברות בהמשך הייתה מגדל העמק עיירת פיתוח וקבלה את התואר עיר בשנת 1988. החל משנות ה-90 עם גל העלייה הגדול, צמחה מגדל העמק והתפתחה מאוד ונוספו לה שכונות רבות, אזורי תעשייה ועוד.

ההיכרות עם בעלי

לאחי ג'קי היו הרבה חברים, במגדל העמק, שהוא היה מביא הביתה. אחד מהם היה אלי, חבר טוב וקרוב, שהיה חביב במיוחד על אבי שלום ז"ל, בשל היותו ילד נעים הליכות, דתי ושומר תורה ומצוות. לימים נישאתי לאלי, חברו הטוב של אחי ואבי שמח מאוד. היינו מאושרים מאוד ואחרי שנה נולד ישי בננו הבכור, אבא של ירין – איתה אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי בבית ספרה.

גדלתי במגדל העמק, נישאתי והקמתי פה את ביתי, פה נולדו לי ילדדי ועד היום אנחנו גרים במגדל העמק. אני עובדת בגן ילדים בקיבוץ כפר החורש ונהנית מאוד מעבודתי שם עם הילדים. קיבוץ כפר החורש, נמצא יחסית קרוב למגדל העמק, במרחק של כ – 6 ק"מ.

סבא אלי וסבתא רחל עם ספרי התורה

תמונה 1

אני אימא לארבעה ילדים מקסימים: שי, יוחאי, אסף ומשי. אני סבתא לנכדים המתוקים: ירין, ליאור, דורין, עומר, נועם ורום.

הזוית האישית

ירין בן סימון: סבתוש, נהניתי לשמוע. וחשוב לי לציין, שסבא שלום ז"ל, צדק מאוד, הוא עשה בחירה טובה בהעדפתו את סבא אלי כחתן וסבא יוסף ברשל.

קיבוץ כפר החורש
כפר החורש הוא קיבוץ השוכן על הר בשולי עמק יזרעאל, ממערב לעיר נצרת, בתחום השיפוט של המועצה האזורית עמק יזרעאל

”ב"ה. זכינו להקים משפחה לתפארת עם ילדים מקסימים ונכדים מתוקים “