קורות חייה של זהבה אנוש

הנכד גלעד עם סבתא זהבה
סבתא זהבה בילדותה
מהתקופה במעברה ועד הלימודים באוניברסיטה

שמי זהבה אנוש והשנה אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי עם נכדי גלעד מביה"ס הדרור תל"י במבשרת ציון.

נולדתי בשנת 1948 בבודפשט שבהונגריה. בשנת 1950 עלו הוריי, סבי סבתי אחי ואני  למדינת ישראל שהייתה בראשית דרכה. תחילה גרנו במעברה שנקראה "שער העלייה" שבעיר חיפה. קודם לפני כניסתנו למעברה ריססו אותנו בדי.די.טי (סוג הדברה). לאחר חצי שנה עברנו למעברה אחרת בשם "בית עולם" בבת גלים שבחיפה, שם גרנו באוהל. לאחר שנתיים עברנו לדירה משלנו בקריית טבעון.

בדירה היה חדר וחצי עם גינה גדולה ושם גדלתי עד גיל 18. שירתי בצה"ל כקצינת סיוע. עם סיום שירותי הצבאי הלכתי ללמוד באוניברסיטת ירושלים לימודים אקדמאיים. הכרתי את בעלי והחלטנו להתחתן, נולדו לי שני ילדים: אביטל ואחיה אמרי. במשך כ- 30 שנה לימדתי חינוך בבית הספר היסודי האזורי הרי יהודה בליד"ה. במהלך השנים עבדתי במשרד החינוך כמדריכה מחוזית וארצית. במסגרת אשת הוראה היית: מחנכת, מורה מקצועית לאזרחות, רכזת שכבה ורכזת מקצוע.

כיום אני גמלאית וטיילתי הרבה עם משפחתי. אני אוהבת לקרוא ולשמוע מוסיקה והכי הרבה אני אוהבת לבלות עם ילדיי ונכדיי.

הזוית האישית

גלעד הנכד המתעד: נהניתי ללמוד השנה בתכנית הקשר הרב דורי וככה יכולתי לשמוע את הסיפור של סבתא. אני מאחל לסבתא שתהיה בריאה ומאושרת!

שער העלייה
שער העלייה היה יישוב קליטה ומחנה מיון לעולים בכניסה לעיר חיפה, ששימש כמחנה ממיון מרכזי לעולים שהגיעו לארץ בעלייה ההמונית שהחלה מיד לאחר קום מדינת ישראל.

ציטוטים

”גרנו במעברה שנקראה "שער העלייה" שבעיר חיפה. לאחר חצי שנה עברנו למעברה אחרת בשם "בית עולם" בבת גלים שבחיפה, שם גרנו באוהל“