קורות החיים של רחל

רחל עם הראל מלאכי ויאיר
סיפור חייה

קורות החיים של רחל אבוחצירא

רחל – רוחלה, נולדה במרוקו בשנת 1944, להורים מסעודה ומשה. הם היו 8 אחים, רחל הילדה הרביעית ביניהם.

החיים במרוקו, כך היא מספרת, היו מצוינים. גם השכנות עם הערבים הייתה מאוד טובה. בתור ילדה, רחל אהבה לשחק בסריגה ובבובות.

כשגדלה, עבדה והיתה מביאה את  הכסף להורים. לרחל הייתה אחות שעלתה לארץ ישראל לפני כל המשפחה, ורק שנתיים לאחר מכן, ב-1961, כל המשפחה עלתה לארץ. הם ויתרו על הרבה דברים שהיו חשובים להם, על מנת לעלות לארץ הקודש.

כשהגיעו לארץ, ההתאקלמות לא הייתה קלה בכלל. הם לא ידעו את השפה, לא הבינו בכסף, לא הכירו את הדרכים והמקומות, ובקיצור הכל היה חדש בשבילם. לאט לאט הם התרגלו לארץ.

רחל התחתנה עם חיים, שעבד בלשכת הרווחה. יום אחד הוא הגיע הביתה ושאל אותה אם היא רוצה לאמץ ילדה, שאמה נפטרה. היא הסכימה. ולבסוף אימצה 11 ילדים. רחל ומשה הקימו משפחה בקרית גת, ובה 5 ילדים מוכשרים: אורי, גבי, סיגל, חגית.

כיום רחל מתגוררת עם בעלה בקרית גת, יש להם 13 נכדים חמודים והם משפחה מאושרת ומאוחדת.

רחל מאוד אוהבת את ארץ ישראל והיא מרגישה בה כארץ הולדתה, אפילו שהיא נולדה במרוקו.

היא הייתה רוצה לשנות שני דברים – שהארץ תהיה יותר נקייה ושהיחס בין הערבים ליהודים יהיה טוב כמו במרוקו בתקופת ילדותה שם.

הזוית האישית

מלאכי, הראל ויאיר – רחל היא אישה חזקה שעברה הרבה טלטלות בחיים. היא חברותית, חכמה, אוהבת, טובת לב ומודל לחיקו לעוד הרבה נשים ילדים ואפילו מבוגרים. מאוד נהננו מהמפגשים איתך זה היה ממש כיף ומרגש בשבילינו ומאוד מעצים כילדים. אנחנו מאחלים לך עוד הרבה שנים של עושר ואושר בריאות ושמחת חיים.

מרוקו
ממלאכת מרוקו היא מדינה בשלטון מונרכי בקצה הצפון המערבי של יבשת אפריקה