צמיד הזהב של סבתא

שחזור תמונת העבר
התמונה של סבא וסבתא על שפת הכנרת
הילדות של סבתא

שמי מילי אלנקווה נולדתי ב1952 בחיפה-בבית חולים רמב"ם.

גדלתי ברחוב המכבים בקריית אתא. למדתי בבית ספר עצמאות בקריית אתא. בכיתה ח' עברתי לתיכון מקצועי, ושם למדתי תפירה ועיצוב אופנה. יש לי חמישה אחים. עבדתי ארבעים וחמש שנה בסלון כלות. התחתנתי בגיל עשרים ושתיים  ומאז עברתי לחיפה. יש לי שלושה ילדים ותשעה נכדים.

גלגולו של חפץ

החפץ שבחרתי להביא למפגש עם נכדי הוא צמיד זהב קראט שקיבלתי מסבתא, כשגנבים פרצו לה לבית היא אמרה, אם לא גנבו את הצמידים אני מחלקת את הצמידים לנכדות שלי. הצמיד נשמר מתחת לסדינים. הצמיד  במשפחה כבר משנת 1925.

שחזור תמונה מהעבר – בכותרת

התמונה צולמה בשנת 1975 כשנתיים לאחר שהכרתי את אבי (בעלי). אני הייתי בת עשרים ואחת בתמונה, ואבי היה בן עשרים ושתיים.

התמונה צולמה בטבריה על שפת הכנרת. אבי ואני הכרנו בקיץ 1973 בקולנוע ארמון בשכונת הדר בחיפה, אבי ראה אותי במעבר החצייה, הייתי יפה בעיניו והוא התחיל לדבר איתי, ואז קבענו להיפגש ומאז הכל היסטוריה.

סבא אבי וסבתא מילי איתי בבית הספר

הזווית האישית

מילי: מילות סיכום שלי, היה לי מאוד כייף. נהנתי להגיע לבית הספר ולהיות עם נכדי. לשתף אותו בסיפוריי חיי.

אריאל: היה לי כייף ללמוד על ההיסטוריה המשפחתית.

קראט
קרט היא יחידת משקל באבני חן, והוא שווה בדיוק ל-200 מיליגרם. הקרט מחולק ל-100 נקודות, כל אחת 2 מיליגרם משקלה. (ויקיפדיה)

ציטוטים

”אבי ראה אותי במעבר החצייה, הייתי יפה בעיניו והוא התחיל לדבר איתי, ואז קבענו להיפגש ומאז הכל היסטוריה.“