"צבר" עם ילדי המעברה

פעילות קשר רב-דורי בבית הספר
כיצד עזרנו בקליטת עלייה מבלי שידענו

קוראים לי מאירה, נולדתי ל הוריי אשר עלו לארץ בשנות ה-30 של המאה ה-20, וכך הצליחו להגיע כולם לארץ לפני מלחמת העולם השנייה. נולדתי ברמת גן בשנת 1941, בתקופת המנדט הבריטי, בשעה שבני משפחתי פעלו במחתרת כנגד השלטון הבריטי.

כשהייתי בכיתה ה' העבירו אותי, יחד עם עוד 10 תלמידים, לבית ספר חדש שנבנה בדרום רמת-גן ויועד לקליטת ילדי המעברות. בבית הספר היינו מיעוט של ילידי הארץ ולא ידעתי שבעצם עזרתי בכך בקליטה העלייה. ילידי הארץ בכיתה היו אשכנזים ותימנים, ילדי המעברה היו יוצאי ארצות שונות: בולגרים, תורכים, רומנים ואפילו ילדה איטלקייה אחת.

רוב הילדים מהמעברה היו מבוגרים מאתנו, אבל מכיוון שלא ידעו עברית הם הגיעו לכיתה נמוכה מגילם. אנחנו עזרנו להם בלימודים כי היינו "ותיקים" וידענו עברית, והם עזרו לנו בדברים אחרים כי הם היו יותר "גדולים".

הסיפור הקצר תועד במסגרת תכנית הקשר הרב-דורי בשנת תשפ"ב

המנדט הבריטי
תקופת השלטון הבריטי בארץ ישראל נמשכה כשלושים שנים. היא החלה בחודש דצמבר 1917, עם כניסתו של הצבא הבריטי בפיקודו של גנרל אלנבי לארץ, והסתיימה בחודש מאי 1948, עם הקמת מדינת ישראל.

ציטוטים

”אנחנו עזרנו להם בלימודים כי היינו "ותיקים" וידענו עברית, והם עזרו לנו בדברים אחרים כי הם היו יותר "גדולים".“