פרק חשוב בחיי סבתא דינה

סבתא דינה והנכדה טליה
סבתא דינה וסבא חיים ז"ל בברית
לגדול בחווה עם סבא וסבתא

שמי דינה חדד נולדתי במושב מרגליות ב שנת1957.

הוריי עלו ממרוקו הישר למושב מרגליות, ואבי היה שוטר במשמר הגבול. בשנת 1957.

אמי ילדה אותי במושב עצמו, מכיוון שאי אפשר היה להגיע לבית החולים, כי היה ירי קטיושות על מושב מרגליות . הורי הביאו מיילדת, וכך קרה שנולדתי בבית. סבתי כל כך התרגשה. הקשר בנינו היה מאוד חזק מאז שנולדתי, וכאשר ההורים שלי עברו לצפת, סבתי בקשה שאשאר איתה במושב מרגליות, וגדלתי איתה בשמחה רבה.

עד גיל עשר הייתי בחווה של סבא וסבתא, ושמחתי כל יום מחדש לגדול שם. אהבתי את החווה, ובמיוחד את העובדה, שכל המזון שלנו היה בתוצרת עצמאית. היינו הולכים לחלוב את הפרה, ולהכין גבינות. למדתי המון דברים מסבתא שלי וממש אהבתי את זה.

בגיל עשר, סבתי נפטרה. בעקבות מותה, חזרתי למשפחתי הפרטית. היינו משפחה ברוכת ילדים, וחיינו באחווה רבה. תמכנו אחד בשני והיינו שותפים בשמחה ובצער.

בגיל שבע עשרה וחצי התחתנתי עם חיים חדד, הכרנו בחגיגות יום העצמאות בצפת, יחד הבאנו ארבעה ילדים מקסימים, שהביאו לנו חמישה עשר נכדים, ברוך השם. בשנת 2017 בעלי נפטר ממחלת הסרטן.

היום אני עוסקת בתחום הקוסמטיקה ומסייעת לילדי בגידול הנכדים.

הזווית האישית

היתה לנו חוויה מיוחדת מאוד יחד, אני קשורה מאוד לסבתא שלי, והעבודה סביב התוכנית, אפשרה לי להעמיק את היכרותי איתה, וכך יכולתי לשמוע סיפורים חדשים על חייה.

מושב מרגליות
מַרְגָּלִיּוֹת הוא מושב בישראל הסמוך לגבול בין ישראל ללבנון, 1.5 ק"מ מערבית לקריית שמונה.