על טעויות משלמים

אני וסבא בבחירות להסתדרות
סבא וסבתא בחופשה
איך נשבר לסבא שלי האף

סבא שלי, מאיר, נולד ב- 1950 וגדל בשכונת ד בבאר שבע, בשנות ה-60 של המאה הקודמת. באותם ימים לא היו טלפונים סלולריים, משחקי מחשב וכל מה שמעסיק את הנוער של היום.

סבא וחבריו היו משחקים ברחוב. באחד הערבים התאספו כל הילדים במגרש שבקצה הרחוב והחליטו לשחק במשחק שנקרא "הקפות" שהוא דומה למשחק הבייסבול האמריקני. במשחק הזה עומד ילד עם מוט עץ ומכה בכדור כמה שיותר רחוק, ואז השחקנים של הקבוצה היריבה צריכים לנסות לתפוס את הכדור, ובינתיים שחקני הקבוצה הראשונה רצים  מסביב למגרש וצוברים הקפות.

כמובן שסבא שלי ידע שצריך לשמור מרחק מהבחור שמכה בכדור, אבל הוא לא נזהר מספיק, והתוצאה הייתה שבאחת הפעמים שהבחור הכה עם המוט בכדור, המוט המשיך בתנופה ופגע באף של סבא שלי.

האף התרסק, ונזל לסבא שלי הרבה דם. לקחו אותו לבית החולים וטיפלו בו, אבל מאז סבא שלי הולך עם צלקת באף. לאחר שנים עשו לסבא שלי ניתוח נוסף משום שהאף שלו היה סתום לגמרי והוא לא יכול היה לנשום, ובניתוח סידרו לו את הבעיה.

היה לי מאוד כיף לשמוע את הסיפורים של סבי ואני מאחל לו עוד שנים ארוכות איתנו.

מוט עץ