עלייתה ארצה של סבתא מצד אבי באונייה

הלכתי לבקר את סבתא שלי
בית ספר תיכון תמר אריאל, נתניה
סבתא מקריבה למען המשפחה

סבתא לאה נולדה בלוב ועלתה לארץ בשנת 1950, כשהייתה בת 8. היא סיפרה לי שהיה לה מאוד קשה בשנות ה-50. הם חיו יחד שמונה נפשות בבית ורוב הילדים היו קטנים, ולא הייתה מספיק פרנסה.

היה לסבתא קשה לפרנס את המשפחה ולעזור. היא למדה מהאנשים ברחוב את השפה. בשנים הראשונות הם התגוררו במעברה בפרדס חנה. המשפחה של סבתא שלי הייתה ענייה. הייתה לסבתא שלי דודה עשירה באיטליה שהייתה ערירית. יום אחד הדודה העשירה מאיטליה הציעה להורים של סבתא שלי אם סבתא שלי יכולה לסייע לה בעבודות הבית, כך שסבתא שלי נסעה לפרנס את משפחתה אצל הדודה העשירה באיטליה. בתמורה לכך היא קיבלה כסף על מנת לפרנס את משפחתה הענייה וגם פינוקים, כמו נעליים יקרות ובגדים. סבתא שלי הסכימה ונסעה.

היום סבתא שלי מתגוררת בנתניה.

מתעדים את סבתא לאה

סבתא לאה: היה לי מאוד כיף לעשות עם הנכד שלי את התכנית וחיזקנו את הקשר שלנו.

ויקי: אהבתי מאוד לתעד את הסיפור של סבתא שלי. גיליתי הרבה דברים חדשים עליה שלא ידעתי עליהם, והיה ממש כיף לעשות את התכנית. בנוסף, באותה תקופה ביקרתי יותר את סבתא שלי וחיזקתי איתה את הקשר.

פרנסה
עבודה בשכר, מקור הכנסה או צורכי מחיה שאדם מתקיים מהם.