עלייה לא"י והתיישבות חלוצית

מפגש קשר רב-דורי בבית הספר
עבודה חקלאית חלוצית

סבא שלמה נולד בשנת 1948 ברומניה, בעיר ברשוב – עיר במרכז רומניה, המוקפת ברכס הרי הקרפטים הדרומיים. אביו של סבא היה יהודי ואמו הונגרייה. הוא היה  בן יחיד.

כשסבא היה ילד היה ברומניה שלטון קומניסטי והקהילה היהודית חששה מאוד להתבלט או להדגיש סימנים יהודים מוכרים. סבא נהג לשחק עם ילדים רומנים גויים והוא נזהר כל הזמן שלא להבליט את יהדותו.

בשנת1961 עלתה משפחתו לארץ ישראל. המשפחה התיישבה בעיר באר שבע, שבדרום הארץ. סבא אהב ללמוד. בגיל 18 הוא התגייס לצבא ושירת בחיל האויר בתחום האלקטרוניקה.

החלום של סבא היה לעבוד בחקלאות. הוא אהב את עבודת האדמה. בשנת 1978 הוא הצליח להגשים זאת, כחלק מגרעין של משפחות שהתיישבו ביחד עם מספר משפחות נוספות במושב רועי אשר בבקעת הירדן. המושב ממוקם 26 ק"מ דרומית לבית שאן. המקום נקרא לזכר עוזי יאירי, מפקד חטיבת הצנחנים, שנהרג בשנת 1975 במהלך מבצע לחילוץ בני הערובה במלון סבוי.

סבא הקים וגידל משפחה לתפארת במשך 45 שנים.

הזוית האישית

הנכד אריאל: מאוד נהניתי לשמוע את סיפור חייו של סבי ואני חושב שהיו לו חיים מאתגרים ומעניינים. אני מקווה שסבא יאריך את חייו עם בריאות טובה ושיגיע יותר לבקר אותנו.

ציונות
התיישבות בארץ ישראל והקמת מדינה לעם היהודי