עלייה טובה

תמונה שלי ושל סבתא
סבא וסבתא בחתונה
הסיפור הוא על הדברים הטובים שקרו לסבתא שלי בעלייה

עלייה טובה

שמי דביר סימנה משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתי מרי סימנה. סבתא נולדה בשנת 1952 במרוקו בעיר קזלבנקה  היא עלתה לישראל בשנת 1964. במהלך התכנית סבתא סיפרה לי את סיפור עלייתה:

"בילדותי גרתי בקזבלנקה בבית גדול עם עוד 8 נפשות וסבא והייתה לי ילדות מאושרת וכיפית.

העלייה לישראל

אירוע שזכור לי במיוחד, כשהיית בת 12 פעם אחת בלילה כשהייתי בדרכי ללכת לישון, אמא שלי באה לקרוא לי ואמרה לי לקחת כמה שיותר בגדים וללכת למכונית. אמרו לנו לא לדבר עד שניגע לשדה התעופה.  כל הדרך שמרנו על שתיקה, ישבנו בשקט עד שהטיסה התחילה ואז איך שהמטוס המריא התחלנו לשיר ולשמוח ולשתות ויסקי. אחרי שעתיים נחתנו בצרפת, העבירו אותנו למחנה עולים ושם גרנו כחודשיים עד שעלינו לישראל באונייה שנקראת אטלנטיקה.

אני זוכרת את אחד מלילות ההפלגה. לילה אחד היה ממש קשה כי הים היה סוער ממש וכולם היו חולים והרגישו לא טוב. הגענו לנמל בערב שבת והעבירו אותנו ישר למקום המגורים, לבית ללא חלונות מים וחשמל. השכנים עזרו לנו כי לא היה לנו כלום הגענו חסרי כל. משם לאט לאט הכל התחיל להסתדר.

דביר סימנה:  תמונה ממפגש הקשר הרב דורי  שלי ושל סבתי מרי סימנה

אונייה אטלניטיקה