עליה של סבי ליאון ז'אן קלוד מצרפת

אני וסבי
סבי
העליה מצרפת

סבי ליאון נולד בשנת 1942 ב-2 לאפריל, באלג'יריה בעיר סטיף.

לאביו של סבי קראו ראובן ולאמו שרה. אביו של סבי ז"ל, נהרג במלחמת העצמאות של אנג'יריה. לסבי היה אח בשם משה ואחות בשם אני, סבי ז"ל היה הבכור.

כשהיו באלג'יר סבי ז"ל, למד בבית ספר דתי. בהמשך, למד אדריכלות באלגיר

בשנת 1962 עברו סבי ז"ל ומשפחתו לצרפת וגרו ליד פריז. סבי ז"ל עלה לארץ ישראל בשנת 1970, כתייר, לאולפן בקיבוץ חצור היכן שסבתי לימדה עברית.

סבתי לימדה את כיתתו של סבי, ושם הם הכירו, הם התחתנו בקיבוץ חצור היכן שהכירו, ולאחר מכן עברו למושב ניר חן שם הם היו חקלאים. אמי, אחותה ושני אחיה גדלו במושב.

בשנת 1985 החליטו סבי וסבתי לרדת מהארץ ולחיות בצרפת. בתחילה חשבו לטוס לחתונה של אחותו של סבי, ולבסוף נשארו לחיות שם 11 שנים. בזכות שסבי ז"ל היה צרפתי – גם אמי, אני ואחיותי עם אזרחות צרפתית

בישראל, סבי עובד כנהג אוטובוס ולאחר מכן היה נהג מונית.

כשסבי התאשפז בבית חולים סורוקה, נפגשתי אתו כששברתי את היד.  זה היה בין הפעמים האחרונות שזכיתי להיות אתו.

סבי ז"ל נפטר ב-17 לדצמבר 2012

מאור: נהניתי לכתוב עבודה זאת מכיוון שהיא הייתה מהנה ומלמדת