עגלת הבובה מגרמניה

חתונה במלחמת העולם השנייה
עגלת תינוק
לסבתי יש בבית עגלה של בובה שהיא קיבלה שהייתה ילדה קטנה

אני רוצה לספר על עגלת בובה מיוחדת שסבתא שלי קיבלה כשהייתה בת ארבע, מדוד ודודה שלה מגרמניה.

היום העגלה בת 64 נראית מצוין והנכדים הקטנים של סבתא שלי, אוהבים לשחק עם עגלה זו. העגלה הזאת מיוחדת כי בכאלה עגלות השתמשו הנאצים ימח"ש בשביל ילדיהם, תינוקיהם.

תמונה 1

דוד של סבתא שלי היה מאוד חולה ולא יכול היה לעלות לארץ ישראל. אחרי השואה נאלץ להישאר בגרמניה, שם הוא הכיר אישה גרמנית ולא יהודיה שהתחתנה אתו  כדי לעזור לו במחלתו מול הבירוקרטיה הגרמנית. אשתו של הדוד אמרה שהיא ידעה שאם היא לא תתחתן אתו הוא לא יקבל את הטיפול הראוי והתרופות הטובות ביותר, והיא זו שבחרה עבור סבתי את העגלה המיוחדת.

הדוד נפטר והאישה שלו דאגה שיהיה קבור בארץ ישראל. סבתי נשארה בקשר עם הדודה הזאת עד שנפטרה.

הילה גלרנטר: התרגשתי מהסיפור של סבתא.

נאצים
תומך בנאציזם, באידאולוגיה של תורת הגזע, בעליונות המדינה ובגישה פשיסטית למלחמה 2.קפדני, דייקן יתר על המידה, קשוח יתר על המידה, בעל גישה מחמירה לסדר. "השותף שלי לדירה כזה נצי. אם אני רק מזיז משהו בדירה הוא מתהפך עליי." (ויקימילון)

”הדוד נפטר והאישה שלו דאגה שיהיה קבור בארץ ישראל“