עבר והווה של סבתא ססיל

סבתא ואגם
סבתא
ילדותה וקליטתה בארץ

אני ססיל אלגריסי סבתא של אגם ציפורי מבית הספר היובל.

נולדתי בשנת 1963 בעיר גורי שבגיאורגיה, להורי נעירה וראובן. אבי נולד בשנת 1938 ואימי בשנת 1940.

משפחתו של אבי וגם משפחתה של אמי היו משפחות ללא אמצעים. הורי הכירו מגיל מאד צעיר. הם גדלו יחד ושיחקו ביחד, מכיוון ששני הבתים שלהם היו אחד ליד השני. הם גם למדו באותו בית הספר ומאוד אהבו להעביר זמן ביחד. בשנת 1956 הם התחתנו ושבע שנים לאחר מכן, אני נולדתי, לאחר מכן נולדו שני אחיי נווה ואמנון.  גדלתי עם שני אחי בבית שלא היה בו הרבה כסף.

בבית הספר הייתה לי חברה בשם חיה והיא הייתה ממש נחמדה וחברותית.

בשנת 1973 עליתי לארץ ישראל מגאורגיה. הורי עבדו בשוק, היה להם דוכן ובו מכרו צעיפים. בתקופה  הראשונה עבדתי עם הורי בשוק ועזרתי במכירות.

בגיל 16, כפי שהיה נהוג אצל יוצאי גיאורגיה, הורי החליטו שאני אכיר מישהו ואתחתן אתו.

הורי הכירו את גיא והחליטו שאני אתחתן אתו. בשנת 1976 התחתנו ונולדו לנו שלושה ילדים. לאחר כמה שנים, כשהילדים גדלו, החלטנו להתגרש מכיוון שלא הסתדרנו. עברתי לגור עם הילדים שלי בדירה קטנה. המעבר לא היה פשוט, אבל אז מצאתי עבודה.

התחלתי לעבוד כקופאית בסופר. כעבור חמש שנים, הציעו לי לעבור לעבודה חדשה בהנהלת חשבונות. מי שהציע לי את העבודה היה הבעלים של החברה. עבדתי שם בערך שש שנים, ואז הכרתי את יצחק אלגריסי, התאהבנו והתחתנו בשנת 2003.

המשכתי לעבוד כמנהלת חשבונות במשרד, וכך חלפו עשר שנים. אחרי שהילדים שלי גדלו, עברתי לגור עם יצחק בדירה משלנו.

בשנת 2015 נעירה נפטרה כשהייתה בת 77, והיום אבי גר לבד ואני באה לבקר אותו מדיי פעם.

"אהבה היא מילה יפה יפה, תפילה יפה, היא שפה" (אהוד מנור)