ספר קטן

הספר הקטן שקיבלתי מאימי
הספר המקורי שעובר במשפחה
ספר אגדות וסיפורים העובר במשפחה

סבתא רבתא שלי נינה ארחיפובה נולדה ברוסיה בשת 1933 בעיר בריאנסק.

בחרתי בספר של סבתא רבתא שלי, שעבר מסבתא רבתא לסבתא, ומסבתא לאמא. אמא עבירה לי, ואני אעביר לילדים שלי, והילדים שלי יעבירו הלאה לילדיהם ונכדיהם.

הספר כתוב בשפה הרוסית, הוא ישן וקרוע ויש בו 176 עמודים. הוא הגיע למשפחה בשנת 1960, לספר קוראים ספר קטן. זהו ספר ילדים ויש בו הרבה סיפורים, אגדות ושירים. הספר משקף את התרבות הרוסית, ומאפשר הכרות עם עולמות אחרים. הוא מעשיר מאוד את הידע, החוויה האישית והעניין. הוא מחבר בין הדורות שלנו במשפחה, ויוצר חוויה משותפת לכולנו. משהו שמיוחד רק למשפחה שלנו.

אני זוכרת שאימי העבירה אליי את הספר, וסיפרה את הסיפור הראשון מתוכו, מאוד התרגשתי, ושמחתי שעכשיו הוא שלי. אני שומרת עליו כדי שאוכל להעבירו לילדיי בבוא העת.

כשקבלתי את הספר מאימי כך היא אמרה:" הספר מאוד חשוב למשפחה ואני מאוד מתרגשת להמשיך במסורת ולהעבירו לילדה שלי שתמשיך להעביר אותו".

במסגרת תוכנית הקשר הרב דורי כשעבדנו על  "גלגולו של חפץ", בחרתי בספר, כי דרכו אני יכולה לשמר את הקשר לסבתי, וליהנות מהמזכרת שהשאירה לדורות הבאים.

ספר קטן

הסיפור של דאריה רייניס תועד במסגרת תוכנית "הקשר הרב דורי" שנערכה בבית ספר מגינים שבקרית שמונה.

אגדה
ז'אנר של סיפור בדיה, עם יצורים מיתיים ובדיוניים, לעתים בעל מסר חינוכי

ציטוטים

”אמא שלי: " הספר מאוד חשוב למשפחה ואני מאוד מתרגשת להמשיך במסורת ולהעבירו לילדה שלי שתמשיך להעביר אותו".“