ספורים מעניינים של משפחתי – מאיה פסבקין

אני וסבתא בפעילות הקשר רב דורי
הדורות של משפחתי

סבי לוי פסבקין, היה אלוף ישראל בריצת 100 מטר, וייצג את ישראל באולימפיאדת טוקיו (בירת יפן), בשנת 1964.

אביו אשר (סבא רבא), נולד בלטביה 1914, בפרוץ מלחמת העולם הראשונה. אביו שגם לו קראו לוי, שרת בצבא הרוסי ונהרג עם אחיו הלל, בקרב נגד הגרמנים בהרי הקרפטים. אשר, סבא רבא שלי, לא הכיר אותו.

אמו של אשר (סבתא רבתא) נשאה לזאב רבינוביץ, שהתאלמן ובא עם 4 ילדיו. נולדו להם 4 ילדים נוספים.

בשנת 1932, עלה אשר ארצה עם קבוצת נוער בית"רי מלטביה והתחתן עם חנה שעלתה מפולין, וכל משפחתה נרצחה שם בשואה.

יש לי סיפור מאוד מעניין על 2 מילדיו של זאב רבינוביץ, שלא עלו ארצה ונשארו בלטביה.

בת אחת, רחל, היתה מנהלת בבית הספר היהודי ברזיקנה. היא התחתנה עם יוזופ רובוליס, שהיה עורך דין, חבר הפרלמנט הלטבי ושר הפנים, איש צבא מצטיין שנהרג, כאשר ניסה להגן על אשתו רחל מידי הנאצים, בשנת 1941. מאחר ויוזופ לא היה יהודי, המשפחה נידתה את רחל, כאשר התחתנה עמו אך המשיכה לנהל כרגיל את בית הספר היהודי . רחל הספיקה לבקר גם בארץ (אז פלשתינה).

למדתי יותר על המשפחה שלי.

לנדות