סמי שמואל בניסטי

סבא ואני
סבא חייל
מלחמת ששת הימים

סמי שמואל בניסטי עלה לארץ בשנת 1961, ממרוקו. הוא היה בחטיבת הצנחנים ונלחם במלחמת ששת הימים. סמי נפצע קשה במלחמה. הוא קיבל תשעה כדורים ביד וארבעה כדורים בחזה. הוא היה מאושפז במשך שמונה חודשים בבית החולים וחייו ניצלו בנס. עד היום נשארו שלושה מהכדורים בגופו, אחד צמוד ללב, אחד בזרוע ואחד ברגל.

סבא סמי תינוק

תמונה 1

אחד הסיפורים שסבא סיפר לי הוא שבאמצע המלחמה הוא וחבריו הלוחמים היו נורא צמאים, אז הלכו לחנות ולקחו משם ארגז שתייה מבלי לשלם והמשיכו לרוץ. לאחר זמן מה סבא שלי חזר אל אותה חנות והזכיר למוכר של החנות שהוא וכמה מחבריו היו אצלו ולקחו ארגז שתיה. סבא לי הוציא כסף ורצה לשלם למוכר, אך הוא בתגובה אמר לו "אתה לא צריך לשלם – בזכותך יש מדינה".

סבא חייל

הזוית האישית

אורי בניסטי: היה לי מאוד כיף לעבוד עם סבי על תיעוד הסיפור הזה. שמחתי לגלות דברים חדשים, מקומות חדשים ודברים שלא ידעתי שהם קיימים אצלנו במשפחה. אני מאוד שמח שעבדתי עם סבי על העבודה ונהניתי ממש. אם אתאר את סבא במילה אחת, זאת תהיה: נתינה.

טנג'יר
טנג'יר היא עיר במרוקו שבה סבי נולד