סיפור קטן וחפץ נחמד

סבי ואני בבית הספר
סבי בילדותו
סיפורי ילדות

סיפורנו מתחיל בשנת 1941 כאשר סבי רפי נולד.

סבי נולד לתקופה קשה, לתקופת מלחמת העולם השנייה והשואה שהתחוללה באירופה. סבי היה ילד במחנה ריכוז ג'ורין. הוא נהג לשמוע סיפורים עצובים על השואה בגיל די צעיר. ביתו היה קטן וצנוע ובו שני הורים, קלרה ואיזידור. סבא ומשפחתו דיברו בביתם גרמנית ויידיש.

סבא רפי נהג לאכול רגל קרושה, דגים וממליגה. סבא עלה לארץ ישראל בשנת 1961 באונייה "פלמיניה". הוא היה בן עשרים ועלה עם אביו ואימו. אחיו עלה מספר שנים לפניהם.

למפגשי הקשר הרב דורי, סבא הביא חפץ. החפץ שהביאו סבי וסבתי הוא אבן נוי עשויה מזכוכית שקופה, ובתוך האבן יש הרבה פרחים מכל מיני סוגים וצבעים.

החפץ עובר במשך דורות רבים במשפחה. החפץ הגיע לסבתי דרך הוריה. סבא רבא שלי הביא את החפץ לסבתא רבתא כמתנת נישואים והוריה של סבתי הביאו לה את החפץ. סבתי הביאה את החפץ למפגשים מכיוון שזה החפץ האהוב עליה.

הזוית האישית

סבא רפי: היה מאוד נעים להיות במפגשי תכנית הקשר הרב דורי, נהניתי לספר את סיפורי ולהיות עם נכדי האהוב.

אוניית פלמייניה
אוניית מעפילים