סיפור צבא של סבא מיכה לוינוביץ

סבא ואני
סבא בעברו
סיפור על מנהיגות

סבא שלי מיכה לוינוביץ נולד בשנת 1947 בחיפה.

במסגרת תוכנית הקשר הרב דורי, ישבתי עם סבא והוא סיפר לי על עברו ועל המלחמות שהוא השתתף בהן:

"אני הייתי מנהיג והוכשרתי בצבא להיות קצין בתחום הלוגיסטיקה". חיל הלוגיסטיקה פועל במספר מערכים עיקריים: מערך השדה, מערך ההובלה, מערך ההדרכה ומערך המטה. מערך השדה מקנה תמיכה לוגיסטית בכוחות הלוחמים בשגרה ובחירום, ומאפשר את רציפות והמשכיות המלחמה. מערך ההובלה אחראי על כל השינוע וההיסעים של כלל צה"ל.

"עסקתי בפעילויות רבות כאשר אני אחראי על חיילים רבים, אשר יחד היינו צריכים לבצע פעילות אשר תאפשר חיים שוטפים בצבא, של מסגרות גדולות ורבות. תחומי האחריות כללו הסברה, והדרכה לביצוע פעילות של הצטיידות, אספקת מזון, ניוד מסגרות ממקום למקום, אספקת ציוד לחיילים, ומקומות למנוחה, לקבלת טיפול רפואי.

המנהיגים שהשפיעו עלי ולמדתי מהם הרבה, היו מפקדים שהיו מעלי ואיתם עבדתי. פעלתי איתם, בניתי תכניות עבודה ליום יום ולעתיד כדי לעבוד באופן מתוכנן ושוטף. חלק מהמנהיגים היו:

אלוף אמיר דרורי שהיה מפקדי הישיר, אמיר דרורי היה אלוף בצה"ל, ראש אג"ם וסגן הרמטכ"ל. מייסד רשות העתיקות ומנהלהּ הראשון. בעל עיטור העוז. אלוף עמרם מצנע שהיה מפקדי הישיר, עמרם מִצְנָע הוא איש ציבור ישראלי. כיהן כאלוף בצה"ל, כראש עיריית חיפה, כחבר הכנסת, כיושב-ראש מפלגת העבודה וכראש הוועדה הקרואה בירוחם. וקהלני שהיה מפקדי הישיר. אביגדור קהלני הוא תת-אלוף בצה"ל ופוליטיקאי ישראלי שכיהן כחבר הכנסת מטעם העבודה והדרך השלישית וכן השר לביטחון פנים. כמו כן כיהן כיו"ר האגודה למען החייל, כסגן ראש העיר תל אביב וכראש האגף הביטחוני-חברתי במשרד הביטחון. בעל עיטור הגבורה ממלחמת יום הכיפורים, עיטור המופת ממלחמת ששת הימים, ועיטור הנשיא על תרומתו למדינת ישראל. (המידע הוצא מהויקיפדיה) וכן מפקדי גדודים בצבא איתם פעלתי בזמן שלום ובזמני מלחמה. תמיד הייתה אווירת עבודה משותפת תמיכה בפעילות השונות תוך תכנון משותף לקידום הפעולות, ותוך אבטחת שלומם של הכפופים לנו ושמירה על בריאותם".

רהב: העבודה עם סבא היתה מרתקת, ולא ידעתי שסבא היה עם כול כך הרבה אנשים מפורסמים.

אלוף אמיר דרורי:
מפקד חטיבת גולני, אלוף פיקוד צפון, סגן הרמטכ"ל. ויקיפדיה

ציטוטים

”תחומי האחריות כללו הסברה, והדרכה לביצוע פעילות של הצטיידות, אספקת מזון, ניוד מסגרות ממקום למקום, אספקת ציוד לחיילים, ומקומות למנוחה, לקבלת טיפול רפואי“