סיפור משפחתי

סבא וסבתא שלי בחתונה
סבא שלי בבר מצווה
סבא וסבתא שלי שרה ויהודה אמיתי

סבתא שרה וסבא יהודה הם ההורים של אימא שלי, שניהם נולדו בישראל.

סבא בתאריך 29/01/1951, וסבתא בתאריך 09/07/1951. הם גדלו ביחד במושב שדה עוזיהו, גם בגן וגם בביה״ס עד כיתה ט׳.

סיפור העלייה לתורה של סבא יהודה

פרשת השבוע שבה סבא עלה לתורה – פרשת משפטים. העלייה לתורה הייתה בבית הכנסת במושב שדה עוזיהו. הרב כליפה, שהיה הרב של המושב, לימד את סבא לקרוא בתורה וגם ניהל את הטקס בבית הכנסת, זה היה אירוע של שלושה ימים.

ביום חמישי עולים לתורה ואח״כ בערב מסיבה גדולה. הזמינו להקה ששרה שירים בטריפולטאית – להקת ״מערב אישבאלי״ מנתיבות. למחרת בשישי ושבת – זהו ״שבת חתן״, כולם באים לארוחה חגיגית אחרי התפילה בבית הכנסת. סבא זוכר שהיה שמח מאוד.

החקלאות במושב פרי גן

בתחילת ההתיישבות במושב, סבא היה חקלאי. החזיק משק חקלאי מגוון מאוד – פרחים, עגבניות, מנגו ואבטיחים.

לפני כ- 30 שנה סגר את המשק. בהתחלה היה נהג משאית וחילק דשנים לכל חקלאי האזור, וכיום סבא עובד כמנהל העבודה בחברת כל דשן.

סבא יהודה וצה״ל – לוחם גיבור בחטיבה 7

חטיבה 7 היא חטיבת השריון הוותיקה ביותר והוקמה עם הקמתו של צה״ל. החטיבה נלחמה בכל מלחמות ישראל, משתמשת בטנק המרכבה הישראלי שנחשב למתקדם בעולם. סבא התגייס בפברואר 1969, עבר קורס נהגי טנק בבסיס ג׳וליס. לחם במלחמת ההתשה, עבר לשרת בבקעה – ארץ המרדפים.

במלחמת יום הכיפורים לחם כחייל מילואים והיה נהג טנק בסיני וברמת הגולן. כאשר השתתף במלחמת שלום הגליל, אימא שלי כבר הייתה בת שבע7 והיו לה שתי אחיות קטנות.

המשרד של סבתא שרה – מנהלת החשבונות שלי

סבתא שרה יצאה ללמוד הנהלת חשבונות מיד אחרי התיכון כשהיא בת 18. למדה בבית ברל ליד כפר סבא. כאשר סיימה את לימודיה החלה לעבוד במפעל בשריגים. לאורך כל השנים, עבדה כמנהלת חשבונות.

כיום יש לסבתא משרד להנהלת חשבונות והוא נמצא מאחורי הבית. המשרד פעיל כבר למעלה מ- 35 שנה ועובדים איתה אמא שלי והאחים שלה.

הקמת ההתיישבות החדשה בנגב

סבא וסבתא היו חלק מהגרעין שהקים את מושב פרי גן בשנת 1978. המושב הוקם בחולות סיני ליד היישוב שדות.

בשנת 1982, לאחר פינוי סיני, בעקבות הסכם השלום עם מצרים, הקימו מחדש את המושב, בחבל שלום, במועצה האזורית אשכול. כאשר עברו לפרי גן של היום, אמא שלי היתה בכיתה א׳.

הזוית האישית

אלון: אהבתי לשמוע את הסיפור של שנת 1982 לאחר פינוי סיני, בעקבות הסכם השלום עם מצרים. הקימו מחדש את המושב, בחבל שלום במועצה האזורית אשכול. כאשר עברו לפרי גן של היום אימא שלי היתה בכיתה א׳.

מלחמת יום הכיפורים
מלחמת יום הכיפורים, נקראת גם מלחמת יום כיפור; מלחמת 73'; מלחמת יום הדין