סיפור משפחתי

סבתא ענת ונכדה עמית
אבא יצחק ואני (ענת)
משפחת קוגמן

שמי עמית פינטו, אני וסבתי ענת משתתפים בפרויקט הקשר הרב דורי.

שמי ענת, נולדתי בבגדד בירת עירק בשנת 1948.

למשפחות של הוריי היה טוב בעירק הדבר בא לידי ביטוי במצבם הכלכלי וכן, היחסים עם הערבים- המוסלמים היו טובים.

אך כל זה השתנה בשנת 1948. בארץ, בשנה זו דוד בן גוריון הכריז על עצמאותה של מדינת ישראל. ובעירק התחוללו פרעות המכונות "פרהוד". בפרעות אילו הערבים תקפו את היהודים, בזזו אותם ואף רצחו לא מעט יהודים.

הזוית האישית

בהגיעי לבית ספר פינס אני מאוד מתרגשת כי אני נזכרת בעבר הרחוק בו למדתי בפינס מכיתה א עד ח. עמית בכל יום שלישי בבוקר מתקשר אלי כדי להזכיר לי לא לשכוח להגיע לבית הספר ואף מחכה לי בשאר בית הספר. כמובן שפרויקט זה הידק את הקשר ביני לבין עמיתוש, שנינו מרגישים שנתרמנו בכיף ממפגשים אלה. תודה רבה למנחות, ענת ונאוה. תודה למנהלת בית הספר גלית אקריש, על שנתנו לנו הזדמנות להשתתף בפרויקט חשוב זה.

פרהוד
פוגרום

מַעְבָּרָה
או בשם הרשמי "יישוב קליטה", הייתה יישוב זמני, במדינת ישראל בשנות ה-50. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה.

שליחים
אנשים שהגיעו מארץ ישראל לעירק כדי לשכנע ולעזור ליהודים לעלות לארץ ישראל.