השליחות לקהיר

בית התפוצות עם סבא
סבא וסבתא בחתונה
העבודות בחיים

גדי רוה – סיפור חיי

שמי גדי רוה.

נולדתי בקיבוץ לביא בשנת 1949, שם משפחתי היה רדנר שעוברת בשנות ה 70 לאחר שנישאתי. השם הרשמי שלי הוא גדליה, נקראתי על שם דודי שנפל במלחמת השחרור.

גדלתי בקיבוץ ועבדתי כחקלאי עד לגיוס. שרתי בנח"ל וסיימתי כמ"פ ומפקד האחזות משואה שבבקעת הירדן. עם שחרורי מהצבא התחתנתי עם דיצה שגדלה אף היא בלביא. למדתי חשמל בבית הספר להנדסאים בחיפה והתחלתי לעבוד כחשמלאי בקיבוץ. לאחר הולדת בננו הראשון, גיא, עזבנו לירושלים והצטרפתי לשרות הבטחון הכללי (שב"כ).

לאחר הכשרה של כשנה ולימוד השפה הערבית התחלתי את עבודתי בתחום המודיעין עד שנת 1986. במהלך שנים אלו נולדו לנו עוד שני ילדים: מיה וניר. עברתי קורס אבטחה ויצאתי עם משפחתי לשליחות כקב"ט בקהיר למשך שנתיים.

השהות בקהיר הייתה מרתקת ביותר, מסוכנת למדי ומאתגרת מאד. לאחר שנתיים חזרנו  ארצה לחופשה שבמהלכה חגגנו בר מצוה לבננו הבכור, גיא. בסוף קיץ 1988 עברנו לבוסטון באותו תפקיד אך רמת הקושי והסיכון היו נמוכות בהרבה ממה שהכרנו בקהיר.

בשנת 1990 חזרנו ארצה, נוצרה הזדמנות לקריירה חדשה והתחלתי את עבודתי בחברת עלית. במשך חמש שנים עבדתי בעבודה "מתוקה" ובסוף 1995 לאחר רצח רוה"מ יצחק רבין חזרתי לעבוד בשב"כ.

בסוף שנת 2000 זכיתי לצאת לפנסיה מוקדמת.

מאז ועד עצם היום הזה אני עוסק בזמר העברי כזמר ומוביל שירה בציבור ברחבי הארץ. לפני כ -7 שנים ייסדתי מועדון זמר במקום שנקרא "היענקל'ס שטעטל" יחד עם חברי הטוב, בעל המקום, גדי יעקב.

השליחות בקהיר

פסקה שברצוני להרחיב עליה את הדיבור:

עברתי קורס אבטחה ויצאתי עם משפחתי לשליחות כקב"ט בקהיר למשך שנתיים. השהות בקהיר הייתה מרתקת ביותר, מסוכנת למדי ומאתגרת מאד. בגיל 36 לאחר עבודה מעניינת מאד בתחום המודיעין הציעו לי לעבור קורס אבטחה מאתגר למדי כדי להכשיר אותי כלוחם וקב"ט בחו"ל. היעד עוד לא היה ידוע, עובדה שהכניסה מתח ודריכות לקראת היציאה לחו"ל.

לאחר תקופה קצרה למדי בקורס החלטתי להתנדב לשרת בקהיר וזאת מסיבות שונות: הייתי זקוק לכסף כדי לבנות בית בתמרת והשרות בקהיר אפשר חיסכון משמעותי. בגלל העובדה שאני דובר ערבית הייתי מועמד טבעי לקהיר והעדפתי לא לחכות להפתעות.

ידענו שלאחר שנתיים בקהיר נמשיך שנתיים נוספות במקום הרבה יותר רגוע. ההפתעה הגדולה של חיי הייתה שביעות הרצון ועוצמת החוויה שקראנו לה "קהיר" וזאת מכמה סיבות:

1. התפקיד היה מאתגר ותוך סיכון חיים כדי להגן על ישראלים ששרתו בשגרירות שם.

2. החברויות שנוצרו שם נשמרות בחום והרבה התרגשות עד עצם היום הזה.

3. מצרים בכלל וקהיר בפרט הם מקומות מרתקים ביותר לתיירים הן בגלל האתרים הייחודיים שבהם  והן בגלל האוכלוסייה המגוונת והמיוחדת. ניתנה לנו ההזדמנות לחיות שנתיים כתיירים לצד עבודה קשה עם אחריות כבדה על כתפינו.

סרט סיום תכנית בבית הספר

שמי גדי רוה, משתתף בתכנית הקשר הרב דורי עם נכדי שי לו ספרתי את סיפורי.

" יענקל'ס שטעטל"
יענקל'ס שטעטל הוא מוזיאון יהודי קטן וכפרי, השוכן בכפר חסידים, למרגלות השיפועים המזרחיים של הרי הכרמל. מייסד המוזיאון, גדי יעקב, עסק בעבר בחקלאות ובמשך שנים נהג לרכוש פריטים רבים במזרח אירופה שהיו שייכים ליהודי העיירות והשטעטלים ובהם: משחקי ילדים, כלי עבודה, כלי מטבח, עגלות, באר מים ומשאבות מעץ, כרכרות סוסים ואף עגלת כיבוי אש עתיקה. במוזיאון יענקל'ס שטעטל מתקיימים סיורים, הדרכות, אירועים משפחתיים, אירועי תרבות, ערבי שירה ועוד. מתוך אתר: " יענקל'ס שטעטל"

”מרכז מבקרים בכפר חסידים שנבנה על ידי גדי יעקב שמגיל. “