סיפור חייו של סבא

סבי ואני
סבא בחתונה של ההורים שלי
העלייה החשאית לארץ ישראל

סבא מיכאל נולד בפרס, כיום איראן, בעיר משהד בתאריך 19/11/1941. משהד היא עיר מוסלמית שיעית קיצונית מבחינה דתית. זאת העיר שבה נקבר הנביא עלי שהוא אחד מקדושי האסלאם. היהודים בעיר משהד היו אנוסים, לכן נאלצו להסתיר את יהדותם. לכולם היה שם עברי ושם מוסלמי. למשל שמו של סבי היה גם איסמעיל, ושם אביו היה חביבולה.

סבא עלה לארץ בפברואר 1950 עוד בהיותו ילד, אביו של סבי רצה שהם יעלו לארץ הקודש.

תמונה 1

סבא ומשפחתו עלו לארץ בגלל שחשבו שהמשיח הגיע, יום אחד אבא של סבי שהיה מאוד דתי, אמר שהם צריכים לעלות לארץ ישראל "כי המשיח בא".

ממשהד הם עברו לטהרן, אח"כ הם הגיעו לבית הקברות בטהרן, שהיה צמוד לשדה התעופה והתחבאו מאחורי המצבות. כל זאת כדי שלא ילשינו עליהם שהם בורחים לארץ. בשעה שתיים בלילה נחת מטוס של חברת "אל על" והם רצו מהר לתוך המטוס ללא כל בדיקה, כי לא היה להם אישור עליה לישראל והייתה סכנה לחייהם.

הנכד עודד: למדתי המון על סבי בזמן כתיבת העבודה סיפורים מעניינים ומרתקים.

משהד