סיפור חייו של יצחק ברקוב

המעשה האצילי של סבא יצחק
המאכל האהוב כיסונים
בעבר וכיום

שמי שוהם זריהן, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי ובחרתי לתעד את סיפורו של סבי, יצחק ברקוב. סבא יצחק נולד בשנת 1952 בישראל.

לפני שסבי נולד הוריו ניסו לעלות לארץ, ללא הצלחה ובפעם השנייה הצליחו ועלו לארץ ישראל.

"באותה תקופה הבריטים שלטו בארץ ולא נתנו ליהודים להיכנס".

טרם העלייה לישראל התרחשה השואה. סבי מספר שאמו, סבתא רבתא שלי, הצליחה לברוח מתחנת העבודה ועלתה על עץ. כאשר עלתה על העץ, הציפורים לא ברחו ולא גילו שהיא שם ומאז אמו נדרה, שכל יום היא תאכיל את הציפורים כשתגיע לארץ.

סבי נולד בשנת 1952 בישראל. הוא מספר שכאשר הוא היה קטן לא היו טלוויזיות, טלפונים ומחשבים. הם היו משחקים בגוגואים, תופסת ומחבואים ועוד כל מיני משחקים.

זיכרונות של סבא מילדותו

המאכל המיוחד שסבא שלי אהב הוא כיסונים, הכיסונים הם בצק עם תפוחי אדמה או עם גבינה, סבי העדיף את הכיסונים עם מילוי הגבינה.

לסבי היה זוג אופניים שהיו רק שלו, הן היו מאוד חשובות לו, מפני שפעם לא היו מכונית וגם אופניים לא היו לכולם. האופניים עלו בכסף רב והיו מאוד יקרות באותה תקופה.

סבא סיפר לי, שבילדותו היו שמים דגש רב על החגים, למשל בחג שבועות היו הולכים ברחוב עם סלסלאות מלאות בפירות, שרים ורוקדים.

כיום סבי הוא מורה ובמהלך  הקריירה שלו היה גם מנהל.

מעשה אצילי של סבי

בשנת 2000, יצאו לסיור לימודי, בעמק הבכא, שברמת הגולן, קבוצת תלמידים מבאר שבע. בדרכם באזור כרוזים קרתה תאונה והאוטובוס התהפך, סבי יצחק ברקוב הגיע מיד, הושיט יד לפצועים וקרא לכוחות ההצלה.

מעשה זה זכה להערכה רבה ואף פורסם בעיתון המקומי.

פירסום בעיתון – המלאך הלבן

הזוית האישית

שוהם זריהן: כאשר ראיינתי את סבי הרגשתי שהתחברתי אליו ואל סיפור חייו והרגשתי שהתקרבנו. למדתי המון על סבי, למדתי שהוא עבר המון בחיים, שמה שהיה פעם לא קרוב לאיך שהחיים היום. הכי אהבתי את הסיפור על איך שאמו של סבי ברחה מהנאצים.

כיסונים
כיסונים או כִּיסָנִים הם שמות כלליים למגוון מאכלים המבוססים על מעטפת בצק הממולאת במלית.