סיפור חייו של חיים ברוכיאל

אני וחיים לאחר שסיימנו לכתוב את סיפורו
חיים ובן דודו בחתונה
העלייה לארץ ובניית המשפחה

אני חיים ברוכיאל, בנם של כוכבה ויקים ברוכיאל. כיום אני נשוי עם שלושה ילדים ושלושה נכדים. נולדתי באיסטנבול שבטורקיה בשנת 1953, הייתי התלמיד היהודי היחידי בכיתה בה למדתי, בשנת 1963 עליתי עם משפחתי לישראל.

בילדותי היינו משחקים במשחקים כמו ג'ולות, מחניים, מחבואים וחמור ארוך או שהיינו לומדים. הייתי ילד עדין ושקט וכאשר עליתי לארץ עם הוריי חווינו המון קשיים כגון: קשיי שפה, התאקלמות וכלכלה. זה הגיע לרמה שהוריי שקלו לחזור לטורקיה. בגלל הקשיים בישראל נאלצתי לצאת לפנימייה בכיתה ח' עד כיתה י"א.

חיים ובן דודו בחתונה בצעירותם

תמונה 1

בשירותי הצבאי שירתי בחיל החימוש, נלחמתי במלחמת יום כיפור בשטח, חציתי את תעלת סואץ למצרים ושירתי בסיני. לאחר מלחמת יום הכיפורים המשכתי לשרת בצה"ל שלוש שנים נוספות כאיש קבע.

במהלך השירות הצבאי פגשתי את אשתי סימה. בחודש אוגוסט בשנת 1973, חודשיים לפני פרוץ מלחמת יום הכיפורים, הכרתי את סימה. נישאנו בשנת 1975 ונולדו לנו שלושה ילדים: לילך, גיל וטל.

במהלך שנות חיי עסקתי במספר תחומים טכניים והצלחתי בהם כגון: עבודה בתעשייה האווירית, בתעשייה הצבאית והנדסת התפלת מים.

לפני כשנתיים, בשנת 2020, כאשר הגעתי לגיל 67, יצאתי לפנסיה. גם היום אני ממשיך לעבוד ואני רוצה לעבוד עוד שנים רבות, אני גם מקדיש זמן לקשר עם ילדיי ונכדיי והדבר החשוב לי ביותר הוא משפחתי,

האחדות המשפחתית והתלכדות המשפחה אלה הדברים שבהם אני רואה הצלחה.

חיים: היה לי נחמד לשתף חלק מסיפור חיי ולהעביר אותו לדור הצעיר.