סיפורו של אריה צימרמן

הנה סבא שלי מחזיק אותי בגיל חצי שנה
כאן סבא שלי מחתן את בת דודה שלי
סיפור חיים

סבא שלי מצד אמא נולד בארץ, בירושלים בתאריך 1.12.1928. לסבא שלי אחות שנולדה גם בירושלים.

סבא שלי גדל בשכונת מאה שערים ואחר כך עבר לבית אורן שטיין. סבא שלי למד ביסודי ב"תחכמוני" ובתיכון בגימנסיה. בגיל 18, סבא שלי התגייס לפלמ"ח ונלחם בכל מלחמות ישראל. סבא שלי הכיר את סבתי רינה בצבא בשנת 1948.

סבא וסבתא שלי החליטו להתחתן אחרי שלושה חודשים ביחד. הם התחתנו בירושלים בתאריך 24 למאי 1950 באולם ורשבסקי.

המסר שרציתי להעביר על סבא שלי הוא: אהבת אדם, אהבת המשפחה, אהבת הארץ, שמחת חיים וטוב לב. סבי איש שמח ואוהב לכתוב שירים ולטייל בארץ ישראל.

הזוית האישית

אגם: שכתבתי את עבודת השורשים, הרגשתי יותר מחוברת למשפחה שלי ויותר יודעת מה הם עברו. בזמן שכתבתי את עבודת השורשים, גילתי הרבה דברים על סבא שלי ועל משפחתי. אני מקווה, שאני אגלה עוד דברים. הופתעתי מאוד ללמוד על ההיסטוריה של משפחתי ומאוד נהנתי לחקור  וללמוד את סיפור המשפחה.

היה מאוד מעניין ללמוד על המשפחה שלי, הלוואי שנתרגש ונמשיך לאהוב יותר ויותר.

מאה שערים