סיפור חייה של רעיה פרנקל

סבתא רעיה ורוני
סבתא רעיה
סבתא רעיה מספרת על ילדותה ועלייתה ארצה

שמי פרנקל ראיסה. נולדתי ב-2.09.1953. את השם ראיסה נתנו לי הורי, על שם סבתא רבתא שלי.

שם אימי קלרה, ושם אבי אליעזר. היה לי אח אחד ושמו ולדימיר. אמא שלי הייתה רוקחת ואבא שלי היה מנהל גדול במסחר.

נולדתי בברית המועצות ברוסיה בעיר פיאטיגורסק, באזור צפון קווקז. גדלתי בבית פרטי בו 3 חדרים. היה לנו חצר עם גינת פירות וירקות.

הילדים שלמדתי איתם בכיתה גרו קרוב לביתי. נהגתי לשחק עם חבריי אחרי בית ספר במגרש, בבית שלי ובביתם של חבריי. רכבנו באופניים, קפצנו בחבל ושיחקנו במשחקי שולחן ובחורף בשלג זרקנו כדורי שלג אחד על השני וטיילנו בעיר ובין השדות.

לבן הזוג שלי קוראים גרגורי. אני ובן הזוג שלי הכרנו ביומולדת של חברה שלי. חברה שלי הייתה נשואה ובעלה הזמין כמה חברים ליום ההולדת שלה. ביניהם היה גרגורי. דיברנו קצת, החלפנו מספרי טלפון והתחלנו להפגש. אחרי עשרה חודשים גרגורי ואני התחתנו. החתונה הייתה במסעדה. הזמנו את בני משפחתי בני משפחתו וכמה חברים שלנו. בשנת 1980 נולדה הבת שלנו, קראנו לה אירנה.

עליתי לישראל בשנת-1998 כשכבר היו בארץ המון קרובי משפחה שלי. לפני שעליתי הייתי בישראל פעמיים. ביררתי איך הכל כאן, אם מסודר וגם מה קורה במדינה.

הסיבה העיקרית שעליתי היא שהבת שלי עלתה לארץ מוקדם יותר במסגרת תוכנית שנקראת "סלע". אני עליתי עם אימי.

עלינו לישראל בטיסה ישר לנתניה. בנתניה גרו קרובי משפחה וחברים שקיבלו אותי.

התחביב שלי זה ספורט אני הולכת לחדר כושר כבר 16 שנים, גם הולכת הרבה לשחות בים.

כיום אני פנסיונרית אני אמא לילדה אחת וסבתא לשתי נכדים.

הזוית האישית

הנכדה רוני: היה לי מאוד כיף לתעד את סבתא במסגרת תוכנית הקשר הרב-דורי. גיליתי עליה דברים חדשים ואני מודה לה שהיא השתתפה איתי בתוכנית.

מסחר
משא ומתן בן אנשים קניה ומכירה של סחורות.