סיפור חייה של יעל אמון

יעל ביום הולדתה ה80
אמה של יעל
משפחה זה הכי חשוב!

יולנד נעים, כיום יעל אמון, נולדה בתאריך 23.4 בשנת 1943 בתוניסיה שעיר בירתה היא תוניס.

יעל גדלה עם הורים מדהימים, לאמה קראו איווט ולאביה אלברט. ליעל היו גם שישה אחים ואחיות ויעל הרביעית מתוך השבעה. בנוסף גם סבתה של יעל גדלה גם איתם בבית.

שני הוריה של יעל נולדו וגדלו בתוניסיה והסבתא ילידת נאבל. הוריה של יעל עבדו בעבודות שונות: לאמה הייתה חנות תכשיטים. האב היה מנהל חשבונות ראשי בחברת הרכבות בתוניס. הסבתא עסקה בבישולים בבית. אביה גוייס על ידי הגרמנים, נלקח למחנות עבודה ונפטר בתחילת 1951.

יעל גדלה ברחוב די מרכזי בעיר ובית הספר היה קרוב לביתה. בסיום שנת הלימודים השנייה בתיכון, עלתה לארץ בגיל שלוש עשרה וחצי יחד עם שני אחיה. בשנת 1956 עלתה יעל לארץ במסגרת עליית הנוער ועברה ללמוד בבית ספר תיכון במגדיאל בתנאי פנימיה יחד עם נוער נוסף ממדינות אחרות. באפריל בשנת 1957 עלו יתר בני המשפחה מתוניסיה.

יעל הכירה את בעלה, משה, בשנת 1961, הם  נפגשו "בקפה ברזליה" ונישאו בתאריך 26.03.1963. ליעל ובעלה משה יש ארבעה ילדים ובנוסף ויש לה 12 נכדים.

כיום יעל יועצת השקעות בבנק עם רישיון מהרשות לניירות ערך, היא יצאה לגמלאות בתור מורשת חתימה.

החפץ המיוחד ביותר שיש ליעל ממשפחתה אלו תמונות של הוריה

אביה של יעל

תמונה 1

ליעל יש תחביב שהיא מאוד אוהבת, שהוא לצייר וליצור יצירות. בנוסף יעל מאוד אוהבת לארח את המשפחה והנכדים.

המסר החשוב ביותר שיעל רוצה להעביר לדור הצעיר הוא שלמידה תמיד פותחת דלתות בחיים.

הזוית האישית

ליהי ורוני: השתתפנו בתוכנית הקשר הרב הדורי בכיתת הוותיקים המתקיימת בבית הספר, קבוצה זו מתקיימת במסגרת מגמת ספרדית. התרגשנו והתעניינו לשמוע את סיפורה של יעל ולמדנו דברים חדשים. המפגשים עם יעל העשירו אותנו מאוד. למדנו על סיפור חייה, ילדותה, נעוריה הקמת המשפחה ונחשפנו לאישה מעניינת מאוד.

מחנה עבודה
מתקן כליאה המיועד לניצול בכפייה של כוח עבודה למטרות שונות.