סיפור חייו של יוסי שרף

תמונה של שתינו
חנוכה עם המשפחה בבית המספר
סיפור החיים של יוסי

סיפור משפחתי

שמי יוסי שרף, נולדתי בכפר ויתקין ב- 21.2.1940 להורי רחל וחיים דוד שרף. למשפחתי היו אחות בוגרת ואח בוגר אני הצעיר במשפחה. אחותי נולדה בשנת 1927 ואחי נולד בשנת 1937.

הורי עלו, אבי עלה מפולין בשנת 1919 אמי עלתה מאוקרינה בשנת 1924 הם נפגשו בקיבוץ מזרע בעת שאמי טיילה עם חברותיה בעת  טיולן הראשון בא"י כחלוצות ומצאו את מקומן החדש.

אבי עלה מהכשרה של קלצה שראש ההכשרה היה לוי אשכול לימים ראש ממשלת ישראל.

אחותי למדה בבית ספר יסודי בכפר ויתקין ותיכון בנהלל אצל חנה מייזל. אחי למד בכפר ויתקין אחת עשרה כתות והתגייס לצה"ל הוא נפל בעת שרותו ב-1956 בהיותו בן 19 נחלאי בעת חורשו את שדות מושב לכיש. אחותי התחתנה  ב1949 ונולדו לה שלשה ילדים בת ושני בנים הם חיו בבוסתן הגליל היו חקלאים חיים בכפר הנ"ל.

אני למדתי בבית הספר בכפר 12 כתות התגייסתי  לצה"ל בשנת 1958 לחטיבת הנח"ל שירתתי בנח"ל מוצנח  סיימתי  קורס מכים השתחררתי מצה"ל בשנת 1960 שחרור מוקדם כדי לעזור להורים במשק החקלאי.

בשנת 1962 התחתנתי עם יעל והקמנו משפחה נפלאה ולנו חמישה ילדים שלוש בנות ושני בנים.

הזוית האישית

אני נהניתי מאוד מהחוויה והיה מהנה מאוד לשמוע את סיפור החיים המרתק של האיש הזה שעבר כל כך הרבה בחיים.

שואה
אסון; חורבן