סיפור העלייה של סבתי

סבתא ואני שהייתי צעיר
סבתי מפעם
סיפור העלייה האגדי של סבתי

בחרתי לספר על סבתא אביבה ז"ל – אמא של אמא שלי

סבתא אביבה נולדה בכפר קטן במרוקו באזור הררי. בכפר זרם נחל ששימש להם לחקלאות ולשתייה. סבתא הייתה ילדה שנייה מתוך חמישה אחים: אחות גדולה אסתר, אח דויד, אחות נוספת רחל ותינוקת צעירה.

לאבא של סבתא קראו מכלוף ולאמה קראו סולטנה. סבתא לא זוכרת את התאריכים, אך אמא של סבתא לקחה אותה ואת שאר המשפחה (מלבד אביה) ועברו לקזבלנקה, עיר גדולה במרוקו. כעבור שנה הגיע אביה לקזבלנקה והצטרף אליהם.

הילדות של סבתא הייתה ילדות קשה מאוד, הוריה נפטרו ממחלות קשות. לאחר כחודש בגלל מגיפה קשה גם האחות התינוקת נפטרה. על האחות הבוגרת אסתר ז"ל נפלה משימת הטיפול. הם נאלצו לעבור לקרובי משפחה, ולמעשה התפצלו, כל אח אצל קרוב משפחה אחר. סבתא לא זוכרת הרבה אך ניסתה לשמור על קשר עם אחיה כל האפשר.

לאחר זמן רב סבתא סיפרה שבעיר אגאדיר שבמרוקו הייתה רעידת אדמה עוצמתית, היו הרבה מאוד הרוגים והעיר כמעט נמחקה כליל.

את סבא היא הכירה בקזבלנקה, הוא חיזר אחריה ולבסוף היא נישאה לו. הם עלו לארץ בשנת 1965 והגיעו להתגורר בקריית גת.

סבתא אביבה בצעירותה

סבתא עבדה קשה מאוד, בבתי חולים, וזאת בכדי להישאר בקריית גת. לצערנו לפני 12.5 שנים היא חלתה במחלת הסרטן ולפני 10.5 שנים היא נפטרה.

קורן: אני אישית ממש נהניתי, סבא שלי ממש התרגש כששאלתי על סבתא, הוא שמח שאני מתעניין.

קזבלנקה
עיר על חופה האטלנטי של מרוקו. אוכלוסייתה מונה כ-3.3 מיליון נפש, והיא העיר הגדולה ביותר במרוקו, והנמל העיקרי של המדינה. העיר נחשבת למרכז הכלכלי של מרוקו (ויקיפדיה)

”החזיר אכל קש“