סיפור העלייה של סבא שלי

סבא ואני
סבתא וסבא
שנת בני מצווה

סבי, רפי ממן, נולד בשנת 1951 בספרו שבמרוקו, ועלה לארץ ממרוקו בשנת 1955, כשהיה בן ארבע שנים.

סבא רבא שלי, יעקב, היה פעיל במרוקו והיה ציוני בנפשו, הוא דאג לרכז קבוצות של עלית נוער ועזר להם לעלות בחשאי לארץ ישראל.

סבא רבא שלי, היה כל כך ציוני שהחלום שלו היה לעלות לארץ ישראל.  בשנת 1955הוריו של סבא שלי, היו צעירים עם שני ילדים  ועלו לארץ ישראל, ללא משפחתם המורחבת.  הם הגיעו לבאר שבע וגרו במעברת חצרים. הבית היה  צריף מעץ, בחורף היה מאוד קשה. הכל מסביב היה בוץ ותנאי החיים היו קשים.

בזמן זה סבא רבא, יעקב, התחיל לעבוד בטחנת הקמח בבאר שבע והיה ממקימי הטחנה בבאר שבע. לאחר כשנתיים הם עברו להתגורר בשכונה ב' בבאר שבע בבית קטן בלי הרבה מקום אבל עם הרבה חום ואהבה.

סבא שלי סיפר: ״גדלתי והתבגרתי בעיר באר שבע״. עם השנים רכש סבא מקצוע והיה לחשמלאי רכב. שנים רבות עבד ונתן שרות לתושבי העיר.

בשנת 1975 התחתן עם סבתא שלי ונולדו להם שלושה ילדים,  אבי – קובי, ושני דודי – ליפז ויניר.

לסבא וסבתא עשרה נכדים  וכיף לי להיות עם כל המשפחה.

הזוית האישית

רון: אני רוצה להודות לסבא שסיפר לי את סיפור חייו ועזר לי בכתיבת העבודה. אני מאחלת לסבא המון בריאות אושר ונחת.

ישוב ארעי לעולים חדשים לארץ ישראל בשנות החמישים

”גדלתי והתבגרתי בבאר שבע“