סיפור המגדלור ברמת זאב

תמונה שלי עם אחי וסבי בגיל 8
תמונה מצעירותו של סבי שהיה בן 22
סיפור מלפני קום המדינה

שמי ינאי, אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי, במסגרתה אני מתעד סיפור מחייו של סבי, יורם קורן.

הסיפור של סבא שלי עוסק בבריטים לפני קום המדינה. כשסבי היה בן ארבע, אבא שלו היה בתנועת האצ"ל (ארגון צבאי לאומי), כמו רוב האנשים ברמת זאב. מכיוון שהיו שם הרבה אנשי מחתרות, הבריטים שמו על גבעה שהייתה שם מגדלור שהיה משקיף על העיר, כדי לראות מה היהודים מהמחתרות עושים בלילה (כגון: לחפש מקומות מסתור ועוד.. ).

המגדלור היה מפיץ אור בדיוק על החלון של סבא שלי, בנקודה מסוימת בסיבוב של המגדלור. התריסים בחדר השינה שלו היו עשויים מעץ ולא נסגרו עד הסוף, ככה שהאור היה חודר לתוך החדר ומפריע מאוד לסבא שלי לישון. הוא היה חווה סיוטים מזה.

פעם אחת הבריטים ראו את אביו של סבי יוצא לפעילות בלילה.הם באו עם ג'יפים לחפש אותו ואת חבריו למחתרת. במקום לתפוס את אביו של סבי, תפסו את השכן שגר סמוך אליהם. השכן שלא היה בשום מחתרת נלקח למעצר במקום סבא רבא שלי ומאז הם לא ראו אותו..

ינאי: אני וסבי נהנינו מאוד מהעבודה המשותפת, זה העניק לנו יותר זמן איכות מבדרך כלל.

פינג'אן